SurelerVakıa Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

Vakıa Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

Kur'an'da pek çok farklı sure bulunur. Bunların hepsinin faziletleri farklıdır. Vakıa Suresi de Kur'an'da yer alan önemli surelerden bir tanesidir. Vakıa suresi nasıl ezberlenir? Kolay ezberleme teknikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Vakıa Suresi Nasıl Ezberlenir Kolay Ezberleme Teknikleri

 Vakıa Suresi Kur'an'ın 56. suresi olarak bilinmektedir. Bu sure Kur'an'da 533. sayfada bulunur. Vakıa Suresi 96 ayetten meydana gelmiştir. Bu nedenle uzun sureler arasında yer almaktadır. Vakıa Suresinin nasıl ezberleneceği de merak konusu olmaktadır.

Haberin Devamı

 Vakıa Suresi Nasıl Ezberlenir?

 Vakıa Suresini ezberlemeden önce kişilerin abdest alması gerekir. Bunun sebebi Kur'an'a dokunmadan önce Müslümanların abdest alması şarttır. Eğer sureyi Kur'an'dan okumayacaksanız o zaman abdest almaya gerek yoktur.

 Vakıa Suresini ezberlerken kişinin surenin çevirisini de bilmesi gerekir. Bu şekilde ayetlerin anlamı da aynı şekilde öğrenilmiş olmaktadır. Bu şekilde ezberlemek, ezber yaparken ayetlerin daha kolay bir şekilde hatırlanmasına da neden olmaktadır.

 Vakıa Suresini ezberlerken en önemli nokta ayetlerin sürekli tekrar edilmesidir. Bu şekilde ezberleme çok kolay bir şekilde olmaktadır. Ayetleri tekrar tekrar okuduktan sonra ardından ezberden tekrar söylenmesi gerekir. Ayet düzgün bir şekilde ezberden söylenemiyorsa o zaman tekrar okunması gerekir.