26.05.2017 - 16:12 | Son Güncellenme:
Ramazan pidesini dışarıdan almak istemeyenler için Ramazan pidesi tarifimizi mutlaka denemelerini öneriyoruz.
Malzemeler
Yarım paket maya
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
çay kaşığı tuz
3 su bardağı kadar un
1 yumurta
1 kaşık yoğurt
Ayçiçek yağı
Çörek otu
Ramazan pidesi Yapılışı
*Un, maya, tuz ve suyu yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
*Yoğurma işleminin çok iyi yapılması (10 dakika kadar) Ramazan pidesinin güzel olmasındaki en önemli sırdır.
*Hamurun kendini toplaması için üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika kadar bekletin.
*Mayalanan hamurunuzu fırın tepsisine koyun ancak altına mutlaka yağlı kağıt serin.
*Yumurta, yağ ve yoğurdu bir kata karıştırın.
*Elinize bu karışımdan alarak hamuru pide büyüklüğünde açın ve tepsiye yerleştirin.
*Hamur üzerine çok derin olmayan, baklava şekildeki çizgileri bıçağın keskin olmayan tarafı ile yapabilirsiniz.
*Fırın tepsisinde 20 dakika kadar daha bekletin.
*Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotunu ekleyin.
*Önceden ısınmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
*Fırından çıktığında üzerine çok az su serpip, temiz bir beze sarın.
*Oda sıcaklığına geldiğinde servis yapın.
Oruçluyken ağız kokusu nasıl engellenir?