Ramazan SofrasıEtli Türkistan Pilavı

Etli Türkistan Pilavı

15.09.2008 - 16:07 | Son Güncellenme:

Pilav tariflerinize bir yenisini daha eklemeye ne dersiniz.

Etli Türkistan Pilavı

Sahrap Soysal

Haberin Devamı

MALZEME LİSTESİ

• 300 gr az yağlı kuzu kuşbaşı
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 su bardağı (300 gr) pirinç
• 1 adet büyük boy kuru soğan
• 2 adet orta boy havuç
• 30-40 gr tereyağı
• 3 su bardağı sıcak et suyu
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber

YAPILIŞI
• Pirinci derin bir kapta 5 su bardağı kaynar suyla 30 dakika kadar ıslatın.
• Zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırın. Yemeklik incecik doğradığınız soğanları ekleyip 1-2 dakika, hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
• Her birini ikiye bölüp küçülttüğünüz etleri de tavaya koyun ve orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun.
• Etlerin üzerlerini iki parmak aşacak şekilde sıcak su ekleyin ve kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte, etler iyice pişinceye kadar, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin.
• Tereyağını ayrı bir tencerede eritin. Pirinci soğuk suyla yıkayıp süzün. Havuçları soyup rendeleyin. Süzdüğünüz pirinci ve rendelenmiş havucu kızgın yağda tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiberi serpiştirdikten sonra sürekli karıştırarak 4-5 dakika daha kavurmaya devam edin.
• Pişen etleri ve suyundan 3 bardak kadarını pilav tenceresine aktarıp karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Pilavı orta ısılı ateşte pişmeye bırakın.
Pilav suyunu çekince ocağın altını kapatıp en az 30 dakika kadar dinlendirin. Hafifçe karıştırdıktan sonra ılık olarak servise sunun.