Dini Bilgiler Fıkıh Nedir? Fıkıh İlmi Kısaca Ne Demektir? TDK'ya Göre Fıkıh Ne Anlama Gelir?

Fıkıh Nedir? Fıkıh İlmi Kısaca Ne Demektir? TDK'ya Göre Fıkıh Ne Anlama Gelir?

08.04.2020 - 22:13 | Son Güncellenme:

Arapça fikh kelimesinden Türkçeye geçen fıkıh kelimesi tek bir anlama gelir. Bu kelime eski Türkçe olarak nitelendirilir. Fıkıh kelimesi ünlü ile başlayan bir ek aldığında ı harfi düşer ve fıkhı olarak yazılır. İşte fıkıh kelimesine ait merak edilenlerin tüm detayları şu şekildedir.

Fıkıh Nedir Fıkıh İlmi Kısaca Ne Demektir TDKya Göre Fıkıh Ne Anlama Gelir

Fıkıh kelimesi bir isimdir. İslam hukuku anlamına gelir. Çalışma alanı olarak fıkıh, anlayış tarzı, anlayış ya da anlayış derinliği anlamında kullanılır. İslam’da fetva çalışmalarına da fıkıh adı verilir.

Haberin Devamı

Fıkıh İlmi Kısaca Ne Demektir? 

İslami yasaların pratik ve teorik uygulamalarına verilen ad olan fıkıh kelimesi, fetva ile yakından ilgilidir. Fıkıh çalışmalarında bulunan bireylere ise fâkih ismi verilir.

Bireylerin yapıp yapmamasının gerekliliğini bildiren fıkıh ilmi Hadis-i Şerif’te de geçer. Hadis-i Şerif’te ibadetlerin en önemlisinin fıkıh öğrenmek ve fıkıh öğretmek olduğu bildirilir.

TDK'ya Göre Fıkıh Ne Anlama Gelir?

Türk Dil Kurumunda fıkıh kelimesinin anlamı bir şeyi tam anlamıyla bilmektir. Bir şeyi gereği gibi anlamına gelen fıkıh kelimesinin bir diğer anlamı ise İslam hukukunda dünya ile ilgili işleri ve dini konuları kaynağından yararlanarak konulan kuralların tamamıdır.

Yazarlar