Zeytinyağlı Ispanak

Merhaba,

Şu aralar mevsim sebzelerinin en taze olanlarından biri de ıspanak. Yalnız içindeki vitamin ve minerallerden tam olarak faydalanmak için mutlaka tazesini tüketmek gerekir. Ispanağın faydalarını bilmeyen yoktur sanırım. Hatta yıllar önce ne kadar faydalı bir besin olduğu Temel Reis tarafından bile tescillendi.:)

Malzemeler : 3 bağ ıspanak, 2 soğan, 1 büyük havuç, 2 kırmızı biber, zeytinyağı, tuz.

Tarifi : 3 bağ ıspanak kökleri kesilip bol suda güzelce yıkanır. Hatta son yıkama suyuna yarım fincan sirke döküp biraz bekletilir. Sonrasında bir kez daha yıkayıp kesme tahtasında irice doğranır ya da elle koparılır. Bir tencerede bir çay bardağı zeytinyağ ile 2 doğranmış soğan kavrulur. Doğranmış biber ve havuçlar ilave edilir. Ben havuçları şeker yerine geçip tat versin diye katıyorum. Sonra ıspanaklar tencereye konur, 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve başından ayrılmadan kavrulur. Hiç su koymadan, ıspanak kendi suyunu çekip yağıyla kalana kadar ocakta tutulur ve hep karıştırılır. Ispanağın rengi değişip suyunu çekinceye kadar ateşte tutulur. Şayet havuçlar pişmişse yemeğinizi ocaktan indirebilirsiniz. Kırmızı biberlerin acısını tercih ederseniz lezzeti daha yukarılara taşımış olursunuz. Tabii acı severseniz. Sunumu da yoğurt eşliğinde yapmayı unutmuyoruz.

Haberin Devamı

Afiyet olsun.