Yazarlar
Merhaba,
Bu akşam çok sevdiğim arkadaşlarım gelecek. Hazırlığım ondandır. Bu tür pastalarda muhakkak vişne, çilek ya da frambuaz kullanıyorum. Çünkü içinde muhakkak mayhoş bir aroma olsun istiyorum. Böylelikle hem daha lezzetli, hem de içinizi bayan bir tat oluşmuyor. Pastamızın üstünü son zamanların popüler süslemesi dantel ile yaptım. Sonuçtan memnunum. Al çeyizine koy.:)
Üstelik rustik tarzdaki evime de uyum sağladı.:)
Bakalım konuklarım beğenecekler mi?
MALZEMELER:
Pastaban kek
Kakao
Krem şanti
Haberin Devamı
Pudra şekeri
Vişne
Parça çikolata
Süt
YAPILIŞI:
Pasta altı hazır keklerin önce bir yüzünün iç kısmını süt ile ıslatıyorum. Üzerine yani pastanın ara kısmı için 1 çay bardağı soğuk süt ile 1 paket krem şantiyi çırpıyorum.Yarıdan fazlasını spatula yardımıyla sürüyorum. Kremanın üzerine 1 avuç kadar yazdan dondurduğum vişne ve üzerine 1 paket çikolatayı mutfak makasıyla ufak ufak kesiyorum.
Kekin diğer kısmının da iç tarafını sütle ıslatıyorum. O parçaya da krema sürüp kapatıyorum. Kalan kremaya 2 yemek kaşığı kakao katıp mikserle çırpıyorum. Sonra bir spatula yardımı ile pastamızın kenarlarını taşmayacak şekilde kapatıyorum. Çok az da yani ekmeğe yağ sürer gibi üst kısmına sürüyorum.
Pastamızın içi beyaz üstü kakaolu krema oluyor. Şimdi sıra bir süzgeç yardımıyla pastamızın kakaosunu dökmeye geldi.
Bu işlem de bitince evimizde buluna herhangi kağıttan veya naylondan olan dantelimizi üstüne yerleştirip bu kez süzgeçle pudra şekerini bir elimizle kenarına vurarak serpiyorum.
İkram yapacağım zaman dondurulmuş vişnemden pastamın bir tarafına 3-4 adet koyuyorum. Önceden konursa vişnelerin suyu akıyor ve nahoş bir görüntü oluşuyor.:(
Afiyet olsun.
İnstagram: https://www.instagram.com/gurmedengecme/