Merhaba,
Beş çaylarının yanına yakışan en güzel salatalardan biri de kısırdır. Bu kadar zengin ve bereketli olan salataya bu ismin neden verildiğine hala şaşırırım. Henüz yapma aşamasında bile mutfağınızın her yanının taze nane, maydanoz ve soğan kokularının mis gibi yayılması adeta lezzetinin sağlamasını yapıyor.
Malzemeler: İnce bulgur, limon, kuru soğan, taze soğan, maydanoz, salça, tuz, kimyon, nane, zeytinyağ, pul biber.
Tarifi: çiğ köftelik 1 su bardağı ince bulgur derince bir kaba konur. Kaynar su ile üstüne çıkmayacak şekilde ıslatılır. Üzeri mutfak havlusu ile örtülür ve bulgurların şişmesi beklenir. Bu arada yıkanacak, doğranacak malzemeler hazırlanır. Bulgur soğuduktan sonra önce 1 dolu yemek kaşığı salça eklenip tahta kaşıkla karıştırılır. Sonra 1 limon suyu, (nar ekşisi de olabilir) 1 kuru soğan yan doğranmış, 8-10 dal taze soğan, biraz maydanoz, nane, tuz, kimyon, acı pul biber, 1 fincan kadar zeytinyağı eklenip hepsi birden karıştırılır. Acısı ve ekşisi tadılarak artırılır.Ben ev yapımı turşumla ikram ettim. Sizler kıvırcık salata ya da marul yapraklarıyla sunabilirsiniz. Afiyet olsun.