Merhaba,
Dinlenmiş bir antrikot yağsız tavada kolaylıkla yumuşacık pişer. Tabi etinizi alırken orta kısmında biraz yağ olmasına dikkat edin.Kesinlikle etinizi dövdürmeyin, çok gerekiyorsa evde bir folyo arasında elinizle ezebilirsiniz. Bu kısmı hem pişerken tavaya yapişmamasını hem de lezzetini artırmaya yarayacaktır. Etlerimizi harika bir sos olan mojo ile marinasyon yapıyoruz. Bir gün önceden buzdolabında bekletilirse daha lezzetli oluyor. Sonra yağsız ve kızdırılmış tavada her iki yüzünü de pişiriyoruz. Fazla tutup kurutmamaya dikkat edelim.
Malzemeler : Antrikot, mojo sosu, pirinç, mısır, salatalık, domates
Kenarındaki zincir salata halkalarına gelince içi oyulmuş salatalığı halka halka kesiyoruz.Kesilen dilimlerden 3 tanesinin kenarını kesiyor, 3 tanesine hiç dokunmuyoruz. Kesik olanı olmaya ekleyerek zinciri oluşturuyoruz.Kestiğimiz noktaları da alt tarafa getirip gizliyoruz.
Afiyet olsun.