Merhaba,
Havalar bir kaç gün serinleyince ilk akla gelen sıcacık içimizi ısıtacak bir çorba oluyor. Sebze çorbalarının da her türlüsü sevilir ve sofralarımızda her daim yerini alır. Bizim bu günkü çorbamızın triosu brokoli, havuç ve kabaktan oluşuyor. Besleyici ve doyurucu özelliği olan çorbamız, vücut direncinin zayıfladığı zamanlarda ise en ideal besin kaynağıdır.
Malzemeler: Brokoli, havuç, kabak, un, tereyağ, süt, tuz.
Yapılışı: İki avucunuzun içini kapsayacak kadar brokoli, 1 havuç ve 1 küçük boy kabak düdüklü tencerede az suda 15 dakika haşlanır.( Brokoli, havuç ve kabak bir kaç parçaya bölünür ) Haşlandıktan sonra suyunun bir kısmı bir kaseye boşaltılır. Az kalan suyla beraber sebzeler blenderden geçirilir. Ayrı bir tencerede 2 kaşık un 1 tatlı kaşığı tereyağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Topaklanmaması için soğuması beklenir. Daha sonra 1 bardak süt, sebzeler ve 1 çay kaşığı tuz tencereye katılır. Karıştırılırken ayırdığımız sebze suyu istediğiniz kıvama gelene kadar eklenir. Durdukça koyulaşacağını hesaba katmayı unutayın. Bu yüzden artan sebze suyunu saklayın ya da sonraki ısıtmalarınızda süt ilave edin. Kaynayınca ocaktan indirin ve bol karabiberle kaselere doldurun.
Afiyet olsun.