Pizza Poğaçalar

Merhaba,

Kendi mutfağımızdan çıkma hamur işlerimizden kıymetlisi yoktur. Mis gibi kokusu mutfağınızı sardığında fırın kapağını açıp onu ilk karşılayan siz olursunuz. Bundan da önemlisi kendi iradenizle koyduğunuz malzemeleri bilmek. Taze taze ve sıcacık olmaları da cabası. İşte denemekten hiç pişman olmayacağınız bir tarif.

Malzemeler: Un, sıvı yağ, süt, 1 paket kuru maya, yumurta.

İç harcı için: Peynir, domates, biber.

Tarif: 1 paket kuru maya 1 su bardağı ılık suda eritilir.Sonra 1 su bardağı ılık süt eklenir. 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ, çok dolu olmayan 5 su bardağı un ile karıştırılır. Mayalanması için beklenir. 1 saat sonra mandalina ebadında parçalar alınıp daire şeklinde merdane ile orta kalınlıkta açılır. Her iki yanı yanlardan 2 cm uzaklıkta yukardan aşağı 5 cm. kadar bıçakla dik kesilir. Peynir, biber, domates karışımı konur.Kesilen parçalar harcın üzerinden birbirinin aksi tarafına geçirilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp 180 derecedeki fırına verilir. Sizler harcını sosisli, kıymalı, pastırmalı, kaşarlı da yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Afiyet olsun.