Merhaba,
Bugün de evimizde patlamış mısır yapmanın tadını çıkartalım.
Malzemeler: 1 çay bardağı cin mısır, zeytinyağı, tuz
Yapılışı : Evimizdeki ince tabanlı derin bir tencereyi orta ısıda ocağın üzerine yerleştirelim. 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve mısırlarımızı ekleyelim. Tahta kaşıkla karıştırıp, mısırlar yağ ile buluşana kadar kapağını açık tutalım. 1 çay kaşığı tuzu koyup ocağın ısısını bir miktar daha artırıp tenceremizin kapağını kapatalım. Ara sıra tencereyi sallayalım ama asla kapağını açmayalım. Bir süre sonra tenceremizden patlama sesleri ve mısır kokusu gelecektir. Sesler kesilince ocağı kapatıp, kapağını açabiliriz. Tepeleme koca tencere patlamış mısırımız hazırdır. Sonrasında da tencerede bırakmadan çukur bir kaba boşaltıyoruz. Ya da piyasada patlamış mısır için çok şık puantiyeli karton bardaklarla ikram edilebilir.
Film keyfi mi, kitap keyfi mi, müzik keyfi mi sonrası size kalmış. Ayrıca az yağlı olduğu için kalori açısından endişe etmeyin. Hatta ailece döke saça yiyerek çocuklar gibi şen olun.:)
Afiyet olsun.