Yazarlar
Merhaba,
Mücver denildi mi hemen hemen herkesin aklına bahar gelir. Genellikle kızartılarak yapılan bu leziz mezeyi her zaman fırında yapıyorum. Hem daha hafif, hem de sağlıklı oluyor. Annelerimiz kabak dolması yaptığı zaman içinden de aynı gün mücver yapılacağını bilirdik. Oysa ben kabağı bu güzel lezzet adına sadece mücver yapmak için alıyorum. Değerimi anlasın artık.:)
Malzemeler :
Kabak
Yumurta
Taze soğan
Maydanoz
Nane
Dereotu
Un
Tuz, Karabiber.
Yapılışı:
1 kg. taze kabak yıkanır, kabuklarını sıyırmadan iri olarak rendelenir. İki avuç arasına alınarak suyu çıkması için sıkılır. Çukur bir kapta 5 yumurta, ufak ufak doğranmış taze soğan, maydanoz, taze nane, dereotu, tuz, karabiber, 3 kaşık un tahta kaşıkla karıştırılır. Rendelenmiş kabaklar bu kaba ilave edilir, tekrar fazla sulandırmadan çok az karıştırılıp, yağlanmış tepsiye veya fırın kaplarına dökülür. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Ayranla, sarmısaklı yoğurtla, pul biberle servis edilebilir.
Afiyet olsun.
Instsgram: https://www.instagram.com/gurmedengecme/
Haberin Devamı