Merhaba,

Bir başka çocukluk lezzeti de mozaik pasta, nam-ı diğer piramit pasta.:)

Çocuk yaşlarda komşu teyzelere gittiğimde okul çıkışım çay saatine denk gelirdi.

Benim de tabağım hazır ve nazır beni beklerdi. İkramlar genelde piramit pasta, el açması kıymalı börek ve kuru pasta olurdu.

Fakat o zamanlar misafirlikteki tabağın hepsini bitirmek ayıp sayılırdı.Evde ise tam tersi. Bir lokma kalmamalı, yoksa arkandan ağlardı.:)

O iştah kabartan tabağı gördüğünüzde ilk düşündüğünüz hangisinin tabakta bırakılacağı olurdu.

Haberin Devamı

Yıllar sonra yaşıtlarımla paylaştığımda, aynı durumu onlarında yaşadığını öğrendiğimde çok gülüştük.

Bir çocuk düşünün okuldan çıkmış, çılgınca acıkmış ve tabağına bakıp acaba hangisiyle vedalaşsam diye düşünüyor.:) Ne tuhaf birşey.

En sonunda çok sevdiğim üstü çikolata çizgili arası reçelli iki kurabiyeye elveda derdim.

Komşu teyze ısrarla bak tabağındakileri bitirmemişsin dese de, ben nazikçe teşekkür edip, aklım o iki kurabiyede sofradan kalkardım.

Oysa bugün tam tersi, bizim için uğraş verilip yapılmış yiyecekleri tabağımızda tek bir parça kalmasın diye

ne kadar uğraş veriyoruz. Yani tabağımızda bırakırsak saygısızlık oluyor. Zaman içinde değerlerin değişmesi böyle birşey demek ki.:)

MALZEMELER:

2 paket pötibör büsküvi

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı tereyağ

1 paket çikolata
1 bardak ceviz (ya da fındık)
2 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
Derince bir kabın içine büsküviler irice kırılır. Ardından kakao eklenir.
Ayrı bir yerde çikolata, tereyağ ve şeker benmari usulu eritilir.
Ilındıktan sonra büsküvilerin içine dökülür. Ufak ufak kırılmış ceviz de ilave edildikten sonra eldivenlerle karıştırıp,
ya bir kalıba ya da elimizle piramit şekli vererek buzdolabında bir kaç saat bekletilir.
Sonrasında dilim dilim kesilir ki o hoş görüntü ortaya çıksın. Bir de canım arkadaşım Mine'nin hediyesi kupama çayımı koydum mu, değmeyin keyfime.:)
Afiyet olsun.

Haberin Devamı