Merhaba,

Pankek Amerikan kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Ama ülkemizde de çok sevilen, ister tuzlu, ister tatlı ile şenlendireceğimiz bir yiyecek oldu. Hatta sadece pankek üzerine bile bir çok mekan açıldı. Amerika'da klasik şekliyle akçaağaç şurubu ve pudra şekeri ile servis ediliyor. Biz de ise, iki malzeme ile sınırlandırılması elbette mümkün değil.:) Geleneksel zengin kahvaltı çeşitlerimizi nispet yaparcasına özgürce istediğimiz çeşniyle tüketiyoruz pankeklerimizi.

Malzemeler: Süt, yumurta, toz şeker, vanilya, kabartma tozu.

Haberin Devamı

Tarifi: 2 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı toz şeker iyice çırpılır. Sonra 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya eklenir. Tava tek seferlik havlu kağıt ile yağlanır. İyice kızınca karışımdan yarım kepçe yuvarlak olacak şekilde dökülür. Üstü delik delik olunca diğer yüzü çevrilir.Pişen pankekler bir tabağa alınır. Muz, kivi, çilek, bal, peynir, maydanoz, pankek şurubu, fıstık ezmesi, pekmez, kaymak ve nutella ile lezzetin doruğuna çıkartılır.

Afiyet olsun.