Merhaba,
Sofralarımızın rengi,süsü ve lezzeti, ana yemeğin olmazsa olmazıdır salatalarımız. Sofrada yeri ana yemeğin yanı başıdır ama, şimdilerde yeşil salatalar tavuk ve balıkla sunulunca başlı başına ana yemek olup, onun tahtına oturmuştur. Mevsim sebzelerinden havuç, turp, mısır, roka, lahana ne güzel bir renk skalası değil mi? Değişik salata sosları ile bu renkli tablonun lezzetini zenginleştirebilirsiniz. Salatanızı da vitamin değerini koruması için masanızı hazırladığınız sırada yapmanızı öneririm.
Mevsim sebzelerini güzelce yıkayıp (havuçları rendeleyip, kırmızı lahanayı doğrayıp tuz, şeker ve sirke ile ovup yumuşattıktan sonra) servis tabağına koydum. Sadece lahanayı tuzunun gitmesi için sudan geçirmeyi unutmayın. Ben sosunu bir bardağın içine limon, zeytinyağı, tuz ve 3 diş sarımsak rendesi ile karıştırıp üzerine gezdirdim.
Afiyet olsun.