Merhaba,
Karnabaharın mevsimi geçmeden sizlerle bir de salatasını yapalım. Yalnız seçerken tazesini, yani süt gibi bembeyaz, çiçeklerinin arası sıkı olanlarını tercih edin. Çünkü çok çabuk zedelenen ve kararan narin bir çiçektir. Ben her zaman üstü yeşil yaprağı ile örtülmüş olanlarını almaktan yanayım. Pişerken kokusundan rahatsız olanlar haşlama suyuna limon suyu katabilir, aynı zamanda beyaz kalmasına da yardımcı olabilirler.
Besin değerinin kaybını önlemek için karnabaharları az suda haşlamak ya da buharda pişirmek en sağlıklı pişirme şekilleridir. Hatta çiğ olarak bile tüketmek mümkün.
Malzemeler: Karnabahar, salatalık turşusu, dereotu, zeytinyağ, limon, tuz, pul biber.
Yapılışı: Bir ufak karnabahar güzelce yıkandıktan sonra, elinizle çiçeklerini bir kaç parçaya ayırıp, az miktar su ile düdüklü tencerede 5 dakika haşlanır. Delikli bir süzgeçle salata tabağına alınır. Dereotu, tuz ve ufak doğranmış salatalık turşusu katılır, karıştırılır. Bu arada iri karnabaharlar ideal boya ulaşır, yani küçülür. Üzerine zeytinyağı, limon, tuz ve pul biberden oluşan sos dökülür. Afiyetle yenir.