Merhaba,
Bu çorbayı ilk kez Makedonya seyahatimde içmiştim. Yağmurlu bir yaz sonu koşuşturarak girdiğimiz restoranın tüm hizmetinden memnun kalmıştık. Makedonya doğal güzelliği kadar, uzun yıllar farklı uygarlıklara ev sahipliği yaptığından köklü ve zengin bir mutfak kültürüne de sahip. Dolayısıyla mutfağında Osmanlı mirası da buradayım diyor. Ortak yönlerimiz pek çok, damak tadımız bile aynı diyebilirim. Yemeklerin adı:Börek, kuru fasulye, baklava, güveç, dolma, sarma, turli (türlü), yoğurt, köfte, boza.:)
Gelelim çorbamıza, görünüm ve tat olarak enfesti. Karnabaharlar üstünde çiçek çiçek, havucu, bezelyesiyle, krema gibi kıvamıyla hayli iştah açıcıydı. Malzemeler: Karnabahar, havuç, bezelye, patates, domates, un, tuz, tereyağ.
Tarifi: Bir tencerede 2 kaşık un bir kaşık tereyağ ile kavrulur. Soğuyunca suyunu koyup minik minik doğranmış havuç, patates, domates ve bezelye eklenir. Karnabahar çabuk piştiği için diğer sebzelerden sonra katılır. Tuzu da konup kısık ateşte pişirilir. Sebzeler pişince çorbamız olmuş demektir. Karnabaharların küçük çiçekler halinde renkli sebzelerin aralarında görünmesi çok şık oluyor. Havuç, patates ve bezelyeyi dondurulmuş garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Karabiberle ve bol limonla servis uygundur.
Afiyet olsun.