Merhaba,
Hemen hemen her yemeğe, salataya ve çeşniye koyduğum vazgeçemediğim sebze. Canlı rengiyle ve görüntüsüyle farklılık yaratan kapya biberi şimdi de son zamanlarda sık sık yaptığım şekliyle tanıtıyım.
Malzemeler: Kapya biber, ceviz, sarımsak, maydanoz, tuz, pul biber.
Tarif: 8- 9 adet biberi ya fırında közlüyoruz, ya da tencerede haşlıyoruz., ( kolaya kaçanlara ise 1 kavanoz hazır közlenmiş biber aldırıyoruz.:) Haşlanan biberleri süzgeçten geçirip süzüyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup, içinin çekirdeklerini çıkartıp robotta çekiyoruz. Sonra 1 su bardağı ceviz, 2 diş sarımsak, 2 tutam maydanoz, pul biber ve tuzu da robota ekleyip cevizler fazla un ufak olmadan bir kez daha çekiyoruz. Ben koymadım ama istenirse çok az zeytinyağı ve peynir de ilave edilir, afiyetle yenir. Son bir tüyo papatyalar da haşlanmış yumurtadan..:)