Merhaba,

Kapuskanın sevmeyeni seveninden çoktur. Bir başka deyişle "ah keşke olsa da yesek" diyenlerin sayısı oldukça azdır. Bizde de pek sık yapılmaz. Ortalama iki senede bir.

Tahminim toplu yerlerde askerde, okulda etsiz, gelişi güzel tatsız tuzsuz ve sıklıkla yapıldığından, belki de pişerken lahananın kendine has kokusundan sevmeyenlerin haklı gerekçeleri olarak sayabiliriz.

Oysa etli ya da kıymalı, usulüne göre, bir de bol acılı yapıldığında tadından yenmez. Bizim evde genelde tüm yemekler acılıdır. Özellikle lahmacunu, kısırı, bulgur pilavını, karnıyarığı, kızartmaları, tarhana çorbasını ve sucuğu acısız düşünemem bile.

Haberin Devamı

Zaman zaman aniden gelen misafirin çocuklarına acısız bir çeşit bulmakta zorlanırım, o derece :) Bu günkü kapuskamız da zehir zemberek. :)

MALZEMELER:

Lahana

Kıyma

Kırmızı acı biber

Salça

Sıvı yağ

Soğan

Tuz

Acı pul biber

YAPILIŞI:
Ufak boy bir lahana fazla iri olmayacak şekilde doğranır. Tencerede ise yemeklik doğranmış 1 soğan, biraz sıvı yağ ile kavrulur.
Daha sonra 250 gr. kıyma eklenir, tahta kaşıkla çevrilir. Ardından salçası, tuzu ve biberleri eklenir. Doğranmış lahanalar ve üzerine kadar su ilave edilir.
Lahanalar yumuşayınca yemeğimiz olmuş demektir.
Afiyet olsun.