Merhaba,

Hatay'ın göz kamaştıran mutfağından çok basit bir şekilde hazırlanan humus, tadına doyulmaz bir lezzettir. Pek de sevilir. Nohutu hiç sevmeyenlerin bile humusu nasıl yediklerine bizzat şahit oldum.:) Aslında İskenderun'da güveçte pastırmalı olanından tatmışlığım vardır. Umarım ilerleyen günlerde birlikte o tarifi de deneriz.

Ben çok sık kullandığım için 1-2 kg. yöresel nohutu haşlayıp, torbalarla donduruyorum. Kullanırken büyük kolaylık sağlıyor.

Malzemeler: Nohut, tahin, zeytinyağı, limon, tuz, pul biber

Haberin Devamı

Yapılışı: Bir su bardağı nohut akşamdan ıslatılır. Sabah üstünü örtecek kadar su koyup düdüklü tencerede yarım saat haşlanır.Süre nohutun cinsine göre değişebilir. Siz yumuşayana kadar haşlayın. Sonra süzgeçte suyunu süzün. Zaten ayrılmış olan kabuklarını ayıklayın. Derince bir kaba alın ve blenderden geçirin. Ardından küçük bir çay bardağı tahin, 3-4 diş sarımsak, tuz, pul biber, yarım limon suyu, yarım fincan zeytinyağı ile birlikte tekrar blenderle çekilir. Servis tabağına alınır, üzerine pul biber ve yağ gezdirilir. Eh artık siz de bu harika mezeye bayrağınızı asabilirsiniz. I love Humus :)

Afiyet olsun.