Yazarlar
Merhaba,
Önceleri sadece yılbaşı sofralarının konuğu olan hindi etini,
son yıllarda büyük şehirlerdeki market raflarında daha fazla görür olduk.
Hindi, tavuk gibi ilaç kabul etmeyen, doğal ortamda büyüme sürecini tamamlayarak
kesilen bir hayvan olduğundan tavuk etine tercih sebebim oluyor.
Protein ve diğer besin değerleri yüksekliği açısından da öğünlerinize harika bir alternatif olabilir.
MALZEMELER:
Hindi eti
Patates
Soğan
Domates yoksa salça
Sıvı yağ
Tuz, karabiber
Acı biber
YAPILIŞI:
Düdüklü tencereye 1 adet büyükçe soğan yemeklik doğranır ve yarım fincan sıvı yağ ile kavrulur.
Daha sonra 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı (tepeleme) salça, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 adet acı biber eklenir.
Ardından doğradığımız 2 orta boy patatesleri ve hindi etimizi (bölünmüş but parçaları) koyup,
üstünü çıkacak kadar su ilave ediyoruz. Yarım saat kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Suyunu çekip, etlerimiz pişince indiriyoruz. Kekik ve karabiber ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Instsgram: https://www.instagram.com/gurmedengecme/
Haberin Devamı