Merhaba,

Çipura, fırında pişirilmeye en uygun balıklardan biridir. Ancak her zaman yazdığım gibi püf noktası balığı kurutmamaktır. Fazla pişerse su kaybı olur dolayısıyla lezzetini kaybeder. Öyleyse ilk iş olarak balıkçıda ayıklattığınız hatta yan yüzlerini çizdirdiğiniz balıkların özellikle kanlı taraflarını iyice yıkayarak bir süzgece alalım. Sonra çok az zeytinyağı, tuz ve karabiber karışımını balığın her tarafına yedirelim, fırın tepsimize, fırın kağıdının üstüne dizip 230 derecede ızgara konumunda pişirelim.Fırına koyarken balıkların üzerine kesilmiş soğan ve limon dilimleri, defne yaprağı ve kereviz sapı koyabilirsiniz. Pişme süresi yaklaşık 15 dakika. Balık çok çabuk pişen bir gıdadır. Gözünüzü fırından ayırmayın. Üst kısımları hafif pembeleşti mi diğer yüzünü çevirin. Daha sonra çatalla yoklayın, orta kemiğinden ayrılıyorsa balıklar pişmiş demektir. Hemen tepsinizi fırından çıkartın. Fırının içinde bırakırsanız o ısıyla pişmeye devam eder ve ortaya nahoş durumlar çıkar.:) Şayet balıklarınız çok iri ise fileto yaptırırsanız, hem kısa sürede pişmesi sağlanır, hem de servisi kolay olur. Salata ise gönlünüze kalmış, ister kıvırcık, ister roka, ister çoban, ister karides.

Haberin Devamı

Afiyet olsun.