Fındıklı Üzümlü Kurabiye

Merhaba,

Kurabiye canavarlarının nasıl da imrenerek baktığını görür gibiyim. Kütür kütür ağızda dağılıveren enfes bir atıştırmalık.

Malzemeler: Tereyağ, yumurta, pudra şekeri, un, üzüm, fındık, yoğurt, kabartma tozu ve vanilya.

Tarifi: 75 gr. terayağı, 1 yumurta, (beyazı üstü için ayrılacak ) 1/2 çay bardağı pudra şekeri, 1/2 çay bardağı kuru üzüm, 1/2 yemek kaşığı yoğurt, 1/2 paket kabartma tozu, 1/2 paket vanilya, 1,5 su bardağı un , 1 kase iri çekilmiş fındık.

Yapılışı: Tereyağı, pudra şekeri ve yumurta çukur bir kapta çırpılır.Sonra sırasıyla yoğurt, un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine üzüm konur ve elde yuvarlatılır. Önce çırpılmış yumurta akına sonra da iri çekilmiş fındığa bulanır.Fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirilir. 180 derecedeki fırında pişirilir. Üzerleri pembeleşince alınır. Şayet bisküvi gibi gevrek seviyorsanız benim gibi fazla tutabilirsiniz.

Haberin Devamı

Afiyet olsun.