Etli Biber Dolması

Merhaba,

Ben her zaman dolmalık biber alırken mini minilerini seçerim.

Tabakta da 3-4 adeti gayet zarif durur. Fakat son zamanlarda koca koca, renk renk biberler türedi.

Sarısı, portakal turuncusu, kırmızısı adeta imitasyon gibi :) Şimdi makul boyda olanları da var.

Ben de akıma uyup çok renkli dolmalar yaptım. Hatta laf aramızda taraftar dolması bile yapılıyor.:)

Yalnız kabukları kalın olduğu için pişme süresi yeşil biberden biraz uzun tutulmalı.

Biz şimdi klasik, tarafsız, bilinen etli biber dolmamızı yapalım.:)

Haberin Devamı

MALZEMELER:

Dolmalık Biber

Orta Yağlı Kıyma

Pirinç

Soğan

Domates

Salça

Maydanoz

Karabiber, Tuz
YAPILIŞI:
Tarif: 12-13 adet dolmalık biber yıkanır, üst saplarından ayrılır, içinin çekirdekleri çıkartılır.
Bir kabın içinde yarım kg. orta yağlı kıyma, 1 büyük soğan, 2 domates renderelir.
1 fincan pirinç, biraz tuz ve karabiber, doğranmış maydanoz eklenir. Ayrıca yağ koymuyorum çünkü kıymanın yağı yeterli geliyor. Kıymalı malzeme karıştırıp biberlere doldurulur. Üst kısmında hem domates dilimini yerleştirmek, hem de pirinçlerin şişmesini sağlayacak bir boşluk bırakmak gerekir. Biberlerin hepsini doldurup tepelerine domates dilimlerini de yerleştirdikten sonra düdüklü tencereye yerleştirilir. Bir bardak suda 1 kaşık salça karıştırılıp üzerine dökülür. Sonra dolmaların yarısını geçecek kadar su ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika sonra indirilir. Yoğurtla servis edilir.
Afiyet olsun.
Instsgram:https://www.instagram.com/gurmedengecme