Merhaba,
Bugün de sizlerle hazırlarını bayılarak yediğimiz coco starları gelin hep birlikte evlerimizde yapalım.. Fazla zahmeti yok, ama lezzeti çok. Hele hindistan cevizini seviyorsanız şiddetle öneririm. Çocuklu aileler bence deneyince çok sevecekler. Üstelik katkı maddesiz, tereyağsız ve ev yapımı.
Malzemeler: 1 paket krem şanti, 1 paket hindistan cevizi (toz), 1 küçük çay bardağı soğuk süt. Üstü için 1 paket kare çikolata, az zeytinyağı.
Malzemelerden önce süt ve krem şanti çırpıcı ile çırpılır. Hindistan cevizi de eklenip karıştırılır. Buzdolabında dinlenmesi için 1 saat bekletilir.
Dolaptan alınan iç malzeme avuç içinde cevizden ufak toplar yapılır.Bu arada 1 paket kare çikolata 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile benmari usulu eritilir. Eriyen çikolata kasesine sırayla yuvarlanan toplar atılır, çatalla çevirerek her tarafına çikolata bulanması sağlanır. Yine çatalla özenle alınarak ister folyo kağıdına ister yapışmasın diye telli fırın tepsisine dizilir. Çikolataların setinize akmaması için tel ızgaranızın altına folyo serebilirsiniz. İstenirse üstüne artan çikolatadan süs yapılır. Ben belirgin olsun diye bitterle kaplayıp sütlü çikolata ile süsünü yaptım.
Beyaz çikolata da kullanabilirsiniz. Renkli minik kağıt kaplara koyup dolapta soğumasını sağlıyorsunuz. Çıkardıktan sonra bir bakıyorsunuz bir tane bile kalmamış.:) Ben genelde tariflerimi az ölçü ile veriyorum. Denedikten sonra okurlarım beğenirlerse ölçüyü iki katına çıkarabilirler. Afiyet olsun.