Merhaba,
Aahh ahhh ... Ne hayallerle aldım şu kremayı elime. Ben şimdi şu pastel zemine neler yaparım bu malzemeyle dedim ama yanılmışım. Aklımdan ne laleler, ne menekşeler geçti, uygulanmadığını görünce tabii ki hüsrana uğradım. Hamiş; kremadan ebru olmazmış. Öğrendik.:)
Malzemeler : Brokoli, havuç, süt, un, tuz, karabiber, ( istenirse krema)
Tarifi: 2 avuç içi kadar brokoli ve 1 adet havuç düdüklü tencerede 15 dakika haşlanır. Ayrı bir tencerede 2 kaşık un biraz kavrulur. Soğuması beklenir. Bu arada haşlanmış sebzelere biraz kendi suyu katılarak blenderdan geçirilir. Karışım boza kıvamına gelir. Unlu karışımla birleştirip tuzu ve yarım kaşık tereyağı atılır. 2 su bardağı süt ve kalan haşlama suyundan kıvamını alana kadar ( koyuluğu arzuya kalmış) yavaş yavaş eklenir. Kremayı ben sadece üstü için kullandım. Arzu eden içine de katabilir. Servis ederken üzerine karabiber öğütüyorum, bana göre karabiberin en çok yakıştığı çorbalardan biri. Bu yüzden sizlere de öneririm.
Afiyet olsun.