Merhaba,
Hani köftenin, etin yanına turşu ile verilen sos vardır ya. İşte ta kendisi. Acı severlerin et yemeklerinin yanında hatta kahvaltıda bile tüketebilecekleri bir sos, yanında da kepekli sıcacık ev ekmeği... Nasıl da birbirlerine yakışmışlar.Tek sakıncası iştah açması :)
Malzemeler: 1 kg.kırmızı biber, yarım kg. sivri acı biber, 2 kaşık domates salçası, yarım çay bardağı sirke, 5-6 diş sarmısak, biraz tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapımı: Kırmızı ve sivri biberler yıkanır, düdüklü tencereye konup 10 dakika haşlanır. Süzgeçe alınıp süzdürülür, ılınan biberlerin kabukları soyulur, iç çekirdekleri çıkartılır. Blenderde çekilir. Kabuğu soyulmuş domatesler de blenderde çekilir. Sonra tencereye konup suyunu çekene kadar pişirilir. Bu arada içine sarmısaklar rendelenir, tuz ve zeytinyağı katılır.Fazla değil kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatılır. Hiç bekletmeden hazırlanmış kavanozlara sıcak sıcak doldurulur. Hemen kapağı hiç boşluk kalmayacak şekilde doldurulur ve sıkıca kapanır.Ve 1 gün ters çevrilmiş bekletilir. Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza etmek gerekiyor. Afiyet olsun.