İlkbaharın son ayını rengarenk çiçeklerle karşılamaya ne dersiniz? İşte size balkonlarınızı bahçenizi renklendirecek on farklı çiçek!
Pelargonium spp./Sardunya; Çok yıllık olan sardunyalar güneşli ve bol ışık alan yerlerden hoşlanır. İyi bakıldığında sonbahar mevsimine kadar çiçekli kalır. Kırmızı, beyaz, pembe… renkli çiçekleri vardır. Boylanan ve sarkan çeşitleri mevcuttur.
Begonia spp./Begonya; Begonyalar çok çeşitli olup hem gölgede hem güneşli ortamda yaşayabilirler. Güneşi seven begonya türleri sonbahar mevsimine kadar 30-40 cm kadar boylanabilirler. Gölge seven türlerinin çiçekleri iri olup doygun bir görünüm sunar.
İmpatiens/Cam güzeli; Çok yıllık olan cam güzeller, tüm yaz mevsiminde çiçekleri üstünde kalır. Yarı gölge yarı güneş ortamlarda iyi gelişme gösterir. Küçük olan cinslerinin yanında iri olan türleri de vardır. Kalıcı olup iyi bakıldığında bir dahaki sene yine çiçekli olarak kalır.
Tagates spp./Kadife çiçeği; Çiçeklerinin rengi sarı, turuncu ve alacalı renklidir. Yaprak dokuları kadifemsi olduğundan kadife çiçeği adı almıştır. 20 cm den 40 cm kadar boylanır. Yaz sonuna kadar çiçekli kalır. Tohum ile çoğalır. Saksılarda tek tek bahçelerde grup halinde dikilir. Güneşli ortamları sever.
Mathiola incana/ Şebboy çiçeği; Sarımsı, mor, pembe beyaz… gibi renkleri vardır. Bazı türleri oldukça hoş koku salar etrafa. İki yıllık veya çok yıllık cinsleri vardır. Tohum ile çoğalır. Yarı gölge yarı güneş ve güneşli ortamda rahatlıkla gelişir.
Verbena offıcınalis/ Mine çiçeği; Mine çiçeği sıcak ortamlarda hızlı gelişir. Yer örtücü olarak da kullanılır. Kırmızı, beyaz, pembe, mor renkli küçük çiçekleri vardır. Kumlu, gübreli toprakları severler. Grup dikilir. Tohum veya kökten ayırarak çoğaltılır.
Petunia hybrida/ Petunya; Oldukça renkli ve gösterişli çiçekleri ile dikkat çekicidir. Özellikle saksılarda daha iyi gelişme gösterir. Fazla derin olmayan, drenajı sağlanmış yayvan saksılara dikilebilir. Güneşli ve yarı gölge yarı güneş ortamları severler. Tohumla çoğaltılır. Vitaminli toprakta çok çiçek açar. Sarkıcı çeşidiyle gösterişlidir.
Salvia spp./ Ateş çiçeği; Kırmızı huni şeklindeki çiçekleri ile oldukça dikkat çekicidir. Yaz sonuna kadar çiçeklerini açar. Ortalama 40 cm e kadar boylanır. Güneşli ve yarı gölge yarı güneş ortamlarda sağlıklı gelişme gösterir.
Chamomillia recutita/ Mayıs papatyası ; Toprak isteği çok seçici değildir. Güneşli ortamlarda yetişir. Yayılma özelliği nedeniyle büyüyebilmesi için geniş alanlar ister. Bahçenizin uygun bir yerine dikebilirsiniz. Mayıs papatyası, tohumlarını toprağa bırakarak seneye yine aynı yerden çıkmasını sağlar.
Helianthus spp./Ay çiçeği; Güneşli ortamlardan hoşlanır. Mineral bakımından zengin topraklarda sağlıklı gelişir. Saksıdan ziyade bahçede daha iyi gelişir. İyi bakıldığında 40 cm den fazla boylanabilmektedir. Çiçekleri güneşi yönüne göre hareket ettiğinden ‘günebakan’ çiçeği de denilmektedir.
HAYDİ SAKSILARINIZI BAHÇENİZİ ÇİCEKLERLE RENKLENDİRİN……..KOLAY GELSİN.
ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ//// YÜKSEK PEYZAJ MİMARI
Dt. Pertev Kökdemir
Dubai çikolatasının parlak ambalajının altında saklı tehlike
22 Kasım 2024
Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
18 Kasım Haftası haftası burç yorumları - Haftalık burç yorumları
18 Kasım 2024
R.Hakan Kırkoğlu
Boğa’da dolunay gerçekleşiyor
16 Kasım 2024
Astrolog Seçkin İlbuğa
16 Kasım Boğa Dolunayı: Yaşam varmak değil, her adımın farkında olmaktır
15 Kasım 2024
Dt. Pertev Kökdemir
Diş beyazlatmanın uzun süre etkisini göstermesi için 5 kural
13 Kasım 2024