Yalnızlığınızı Nasıl Tanımlarsınız?

Hayatımızda bir sürü insan olsa da bir şeyler ters gittiğinde, desteklenmediğimize inandığımızda ya da bir şeylerin sonuna geldiğimizde yalnızlık hissi kapımızı çalar. Sırf yalnızlık hissi geldi diye yalnız olduğuna kanaat getirmiş bir sürü insan vardır. Bugünkü yazımda “Yalnızlık“la ilgili bir şeyler yazdım. Bakalım yazdıklarıma katılacak mısınız?


Yalnızlık korkutucudur. Bu hissi biliriz, anlarız, yaşarız. Fakat yalnızlığı hissetmemek için gerekeni yapmayız. Örneğin, bizi tüketenlere kin tutar, kendi kinimizi görmeyiz. Ya da insanların ayıbı hakkında dedikodu yapar, kendi ayıbımızı görmeyiz. Dedikodu ve kinin yalnız kalma olasılığımızı arttıracağını hesaba katmayız. Halbuki bu çok bilinen bir şeydir.
Yalnızlığa yüklediğimiz anlam, yalnız hissettiğimizde neler yapabileceğimizle direk bağlantılıdır. Yalnız kalmayı, yaşamdan keyif almamak ya da çaresiz kalmakla eşleştirdiyseniz, yalnız geçen her bir saniye kâbus gibi gelir ya da erken yaşta ailenizden birisini kaybettiğinizde yalnız kaldığınıza inandıysanız, ilerleyen yıllarda etrafınızda bir sürü insan olsa da yalnızlık hissi sizi kasıp kavurmaya devam edecektir.
Ne kadar kötü görünse de yalnızlığın da olumlu tarafları vardır. Çok küçük yaşta anne ya da babanızı kaybettiyseniz, yalnızlık hissi sizi daha güçlü yapmış olabilir.
Hayal, arzu ve isteklerinizi belirlerken yalnız olmak gerekir. Diğer insanlarla birlikte belirlemeye kalkıştığınızda, kendinizi başkasının istek, arzu ve hayallerinin peşinden koşarken bulabilirsiniz. Tabii bir de hayaller tek başına gerçekleştirilir. Diğerleri işin içine girdiğinde sizin hayaliniz olmaktan çıkar. Hayaliniz bir sürü insanla birlikte olmaksa, yalnız başınıza yaptığınız seçimlerle diğerleriyle birlikte olarak hayalinizi tek başınıza (yalnız) gerçekleştirirsiniz. Bu hayal başkalarıyla birlikte gerçekleştirilecek bir hayal değildir.

Haberin Devamı


Tüm bu bilgiler kafanıza yattıysa, yalnızlığa verdiğiniz anlamı gözden geçirin. Sevilmediğinizi, istenmediğinizi düşündüğünüzde yalnızlığın hiç de zihninizde canlandırdığınız gibi bir şey olmadığını kendinize hatırlatın. Bir şeyler bitiyorsa başka bir şeylerin kapıda beklediğini unutmayın. Toplumda nasıl göründüğünüzden çok, gerçekte kim olduğunuzla ilgilenin. Yalnızlıkla birleştirdiğiniz hikayeniz sizi belirlemesin. İlla hikayem olsun diyorsanız, en azından şunları yapın ki kendinizi yalnız hissetmeyin.

1- Negatif davranışları bir kenara bırakın.

2- Herkes için doğru olan olumlu hareketler yapın

3- Diğerlerine yardım edin.



Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel KAVUNOĞLU

nefestr.com

Haberin Devamı