SiyasetCHP, Diyarbakır ve Mardin’de örgütlenme çalışması yaptı

CHP, Diyarbakır ve Mardin’de örgütlenme çalışması yaptı

10.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik özel çalışma ve strateji yürüten CHP, hiç milletvekilinin bulunmadığı Diyarbakır’a ayrı bir önem veriyor. CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, bazı illerin “kaldıraç” etkisi olduğuna işaret ederek, Diyarbakır ve Mardin’in bu anlamda stratejik iller olduğunu vurguladı.

CHP, Diyarbakır ve Mardin’de örgütlenme çalışması yaptı

Mehtap Gökdemir -  CHP Doğu Masası, kanaat önderleri, tanınmış kişiler, bölgedeki etkili aileler, aşiretler ile temas kurarken Parti Okulu da bölgede sokak örgütlenmesi için düğmeye bastı. Atıcı, Parti Okulu yönetim kurulu üyelerinin bizzat ziyaretiyle Diyarbakır ve Mardin’de örgütlenme çalışmalarını yaptıklarını söyledi. Mardin’de yakında kongre olacağını, kongre öncesinde bu örgütlenme işini başlattıklarını, Diyarbakır’da da aynı kapsamda çalışma gerçekleştirildiğini kaydeden Atıcı, şöyle devam etti: “Doğu ve Güneydoğu’nun özel bir önemi var bizim açımızdan. Evet CHP, ittifaklarla güçlü. İttifaklarla güçlü olmaya devam ederken öz gücünü yükseltmek için de örgütlenmeye ve sokak çalışmalarına ihtiyacı var. Siyasi karar mekanizmaları çeşitli ittifakları, çeşitli iş birliklerini yaparlar ama biz daima bu ittifakların hemen yarın bitebilme ihtimalini de göz önüne alarak burada örgütlenme çalışmalarını, saha çalışmalarını bilinçli bir şekilde yapıyoruz.”

Haberin Devamı

‘Kaldıraç görevi’

“Bu hafta sonu Diyarbakır ve Mardin’i örgütledik” diyen Atıcı, şöyle devam etti: “Bazı illerin kaldıraç görevi vardır. Mesela Diyarbakır ve Mardin. Diyarbakır gibi bir ilde CHP’nin bir tane bile olsa milletvekilinin olması çok önemlidir. Çok değerlidir. O yüzden moral anlamında stratejik bir ildir. Oy patlamasını tabii ki isteriz ama ‘hemen gidelim bir çalışma yapalım, silelim, süpürelim’ böyle bir bilimsel gerçeklik yok. Ben desem ki ‘biz Diyarbakır Belediyesini ilk seçimde alacağız’ bu biraz gerçeklikten uzaktır, ama belediye meclis üyesi kazanabiliriz. Bazı belediyeleri kazanabiliriz, oradan yavaş yavaş merkeze doğru yürüyüp milletvekili çıkarıp ondan sonra da devam edebiliriz.”