27.03.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ
İç harcı için:
1 kg kuru soğan
1 parmak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük çay bardağı tahin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Dış katmanı için:
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet büyük boy haşlanmış patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 buçuk yemek kaşığı tahin
YAPILIŞI: İç harcı için piyazlık doğradığımız soğanları zeytinyağı ve tuzla ortalama 2 saat en kısık ateşte pişiriyoruz. Soğanların rengi iyice kahverengiye dönünce 1 parmak suyu tencereye ekleyip karamelize etme işlemini tamamlıyoruz. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra tahin hariç tüm malzemeyi işin içine dâhil edip iyice samimi olana kadar karıştırıyoruz. Tahini de ekleyip tüm karışımın tek vücut olmasını sağlıyoruz. Ardından tamamen soğuması için kenara park ediyoruz. Dış katmanı için haşlanmış ve kabuğu soyulmuş nohutları patatesle beraber iyice ezip mıncırıyoruz. Tek vücut olan ikilinin üstüne tahini ve geri kalan malzemeyi ilave edip 2-3 tur daha mıncırıyoruz. Streç filmi seriyoruz. Ortasına bir avuç dış katman harcından ekliyoruz. Üstüne bir kat daha streç seriyoruz. Ortasından başlayıp dışa doğru bastırarak harcımızı iyice inceltiyoruz. Ortasına bir yemek kaşığı iç harçtan ekleyip topiğimizi bohça şeklinde katlıyoruz. 1 gece buzdolabına park edip ertesi gün afiyetle yiyoruz.
GÜNÜN MANİSİ
Bu tarif özel günlerinize eder eşlik
Lezzetini açıklayamaz ne kimya ne fizik
Tanıştırmak isterim sizi
Karşınızda dünyalar güzeli topik