03.04.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ
Kreması için:
250 g mascarpone
150 g krema + 50 g şeker
4 yumurta sarısı + 50 g şeker
Üstü için:
Kakao
Kedidili için:
4 yumurta sarısı + 30 g şeker
4 yumurta beyaz + 70 g şeker
1 çimdik tuz
110 g un
Pudra şekeri
Batırmak için:
Espresso (soğuk)
YAPILIŞI: Kedidili için sarısını ve şekeri iyice pofidik olana kadar (4-5 dakika) çırpalım. Beyazıyla şekeri ve tuzu tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar (5-6 dakika) çırpalım. Beyazıyla sarısını inceden fold edip (alttan üste karıştırıp) sonra ununu verip yine fold edelim. Parmak boyunda sıkıp önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 8-10 dakika pişirelim. Kreması için sarısıyla şekeri yine pofidik olacak şekilde çırpalım. Kremayı da şekerle çırpıp kabartalım. Kremaya mascarponeyi ekleyip 3-4 tur daha çırpalım. Sarılı karışımla fold edip kenara park edelim. Kedidillerini soğuk kahveye batırıp dizelim. Üstüne kremasını verelim. Üstüne aynı şekilde bir kat daha çıkalım. Mümkünse 3 saat buzdolabına park edelim. Çıkarıp kakaosunu verip afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Sadece bir tatlı değil bu doğrusu
Mutluluk var içinde bir kaşık dolusu
İpek gibi kremasıyla
Bugünkü tarifimiz tiramisu