13.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:
Kaan Yarman
Tarsus usulü nachos
MALZEMESİ:
● 3 adet patates
● 300 gram kuzu kuşbaşı
● 1 yemek kaşığı tereyağı
● 1 su bardağı haşlanmış nohut
● 1 adet taze soğan
● Ayçiçeği yağı (kızartmak için)
● Sumak
Tahin sos için;
● 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
● 2 yemek kaşığı tahin
● Yarım limon
● 2 diş sarımsak
● Pul biber
● Tuz
YAPILIŞI: İlk önce patatesleri inceli inceli dilimleyelim. Soğuk suda 30 dakika dinlendirip nişastalarını salsınlar. Ardından iyice kuruladıktan sonra kızgın yağda (mümkünse 160-170 derece aralığında) kızartıp kenara park edelim. Aynı şekilde haşladığımız nohutları da kızartalım. Kuzu kuşbaşını minikli minikli doğrayıp tereyağında güzelce kavurduktan sonra pul biber ekleyip ateşten alalım. Yoğurtlu tahin sos için tüm malzemeleri karıştırıp kenara park edelim. En alta patatesleri koyup sırasıyla üstüne tahinli sosu, kuzu kuşbaşıyı, kızarmış nohutları, inceli inceli kıydığımız taze soğanları ve sumağı ekleyip afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Tarsus’tur gastronominin başkenti
Böyle şehir görmedi daha galaksi
Bugünkü tarif nachos
Ancak kendisi biraz Tarsusi