02.01.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ
Hamuru için:
250 ml su
130 g tereyağı
5 g tuz
175 g un
4 yumurta
File fındık veya file badem
1 adet yumurta sarısı
Kreması için:
4 yumurta sarısı
500 ml süt
100 g şeker
30 g mısır nişastası
70 g un
1 paket vanilya
40 g tereyağı
80 g beyaz çikolata
200 ml krema
3 yemek kaşığı kakaolu fındık ezmesi
1 yemek kaşığı sadeli fındık ezmesi
Bal kreması için:
30 g tereyağı
85 g bal
100 ml krema
1 paket vanilin
YAPILIŞI: Hamuru için; suyu, tereyağını ve tuzu bir tencereye alıp fokurdatalım. Sonra ateşten alıp unu ekleyip iyice karıştıralım. Orta-kısık ateşte 2 dakika kadar pişirip soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra tek tek yumurtaları ekleyelim. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte bir daire çizin. Sonra birbirlerine değecek şekilde içine bir daire daha çizin. Sonrasında bir daire de üstüne, ikisinin ortasına çizin. Her yerine yumurta sarısı sürüp file fındık veya bademi de her yerine serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 40 dakika pişirelim. Sonra fırının kapağını aralayıp 30 dakika da kuruması için içeride bekletelim. Dışarı çıkarır çıkarmaz altından bıçakla minikli 1-2 delik açalım. Kreması için; tüm malzemeyi tencereye alıp hiç durmadan karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Tereyağını ve beyaz çikolatayı ekleyip iyice karıştıralım ve üşümesi için buzdolabına kaldıralım. Üşüyen pastacı kremasına krema ekleyip 2-3 dakika çırpalım. Ardından kakaolu ve sadeli fındık kremalarını ekleyip çırpalım. Bal kreması için; balı ve tereyağını tamamen eritip 2 dakika sürekli karıştırarak fokurdatalım. Kremayı ve vanilini ekleyip 2 dakika daha pişirip ocaktan alıp üşümeye bırakalım. Paris-Brest’in hamurunu ortadan ikiye bölüp içine önce bal kreması, ardından fındıklı kremadan sıkıp üstüne pudra şekeri serperek afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Rabbim bu minnoşla etmesin insanı test
Şu güzelliğe çekilebilir mi rest
Deneyenlere afiyet olsun
Bugünkü tatlımız Paris-Brest