PazarOrman meyveli ekler pasta

Orman meyveli ekler pasta

10.10.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

.

Orman meyveli ekler pasta

MALZEMESİ

Haberin Devamı

Choux (şu) hamuru için:

250 ml su

130 g tereyağı

1 tatlı kaşığı şeker

5 g tuz

175 g un

4 yumurta

Pastacı kreması için:

4 adet yumurta sarısı

500 ml süt

100 g şeker

30 gr mısır nişastası

70 g un

1 paket vanilya

30 g tereyağı

100 g krema

Orman meyveli jöle için:

250 g taze çilek

60 g şeker

Yarım su bardağı su

Yarım limonun suyu

10 g yaprak jelatin

Süslemek için:

Orman meyvesi ve çilek

YAPILIŞI: Choux (şu) hamuru için; suyu, tereyağını, tuzu ve şekeri bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Fokurdayınca ateşten alıp içine unu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Sonra orta-kısık ateşte 2 dakika kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan hamura yumurtaları tek tek ekleyip çırpıyoruz. Hamurdan sıkma torbası yardımıyla yağlı kâğıdın üstüne 10 santimetre çapında 3 yuvarlak yapıp  190 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz. Çilekli jöle için; jelatini soğuk su dolu kâseye koyalım. Geri kalan tüm malzemeleri tavada pişirdikten sonra kaynamaya başlayınca jelatinin suyunu sıkıp onu da ekleyelim. 5 dakika kaynatıp soğuması için kenara park edelim. Pastacı kreması için; tüm malzemeyi tencerede hiç durmadan karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Dolapta 30 dakika geçirdikten sonra üstüne kremayı ekleyip 3 dakika çırpın. 8 santimetre çapındaki bir kalıpla fırından çıkan choux hamurlarını keselim. Kalıbın içine bir kat choux hamuru koyup çevresine pastacı kremasından sıkalım ve ortasına çilekli jöleden ekleyelim. Üstüne bir kat daha choux hamuru çıkıp ortasını boş bırakarak çevresine 2 kat krema sıkalım. Ortasına yine çilekli jöleden ekleyip üstünü choux hamuruyla kapatalım. Her yerini kremayla iyice sıvayıp etrafını meyvelerle süsleyelim. Sonra afiyetle yiyelim.

Haberin Devamı

Günün manisi

Tabanını oluşturuyor ekler
Kreması akılları çeler
Güzel poz veriyor vicdansız
Yiyeni her türlü mutlu eder