10.10.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ
Choux (şu) hamuru için:
250 ml su
130 g tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
5 g tuz
175 g un
4 yumurta
Pastacı kreması için:
4 adet yumurta sarısı
500 ml süt
100 g şeker
30 gr mısır nişastası
70 g un
1 paket vanilya
30 g tereyağı
100 g krema
Orman meyveli jöle için:
250 g taze çilek
60 g şeker
Yarım su bardağı su
Yarım limonun suyu
10 g yaprak jelatin
Süslemek için:
Orman meyvesi ve çilek
YAPILIŞI: Choux (şu) hamuru için; suyu, tereyağını, tuzu ve şekeri bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Fokurdayınca ateşten alıp içine unu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Sonra orta-kısık ateşte 2 dakika kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan hamura yumurtaları tek tek ekleyip çırpıyoruz. Hamurdan sıkma torbası yardımıyla yağlı kâğıdın üstüne 10 santimetre çapında 3 yuvarlak yapıp 190 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz. Çilekli jöle için; jelatini soğuk su dolu kâseye koyalım. Geri kalan tüm malzemeleri tavada pişirdikten sonra kaynamaya başlayınca jelatinin suyunu sıkıp onu da ekleyelim. 5 dakika kaynatıp soğuması için kenara park edelim. Pastacı kreması için; tüm malzemeyi tencerede hiç durmadan karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Dolapta 30 dakika geçirdikten sonra üstüne kremayı ekleyip 3 dakika çırpın. 8 santimetre çapındaki bir kalıpla fırından çıkan choux hamurlarını keselim. Kalıbın içine bir kat choux hamuru koyup çevresine pastacı kremasından sıkalım ve ortasına çilekli jöleden ekleyelim. Üstüne bir kat daha choux hamuru çıkıp ortasını boş bırakarak çevresine 2 kat krema sıkalım. Ortasına yine çilekli jöleden ekleyip üstünü choux hamuruyla kapatalım. Her yerini kremayla iyice sıvayıp etrafını meyvelerle süsleyelim. Sonra afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Tabanını oluşturuyor ekler
Kreması akılları çeler
Güzel poz veriyor vicdansız
Yiyeni her türlü mutlu eder