New Yorker Grubu'na ait olan New Yorker Kuruçeşme yedi yıl önce faaliyete geçen Bebek şubesinden sonra grubun açtığı ikinci şube. New Yorker Kuruçeşme, üç yıldır kışlık olarak hizmet veren New Yorker Bebek'in yaz mevsiminin gelmesiyle kapanmasından sonra hizmete giriyor.
Ender Arkun, Musa Akpınar, Cemal Başturan, Mehmet ve Ahmet Kurşuncu'nun sahibi olduğu mekan açılışını saat 12.00'de başlayan öğle servisiyle yapıyor. Gece 03.00 - 04.00 civarında kapanan mekanda
yemek saatinde popüler ve hafif müzikler çalınıyor. Yemek sonrasında yani saat 23.00'ten sonra daha hareketli parçalara geçiliyor. New Yorker Grubu'nun ortaklarından Ender Arkun sürekli çalan iki DJ'lerinin olduğunu ancak yurtdışından gelen DJ'lerin de sık sık konuk olarak performanslarını sergilediklerini söylüyor.
New Yorker Kuruçeşme'nin dekorasyonunda Akdeniz havası hissediliyor. Sade bir atmosferi bulunan mekana ketenler ve beyaz renk hakim. Arkun "Ağaçların içinden Boğaz'a bakan bu yer aslında günlük hayatın gürültülerinden uzaklaşmak için iyi bir
seçim" diyor.
En çok Norveç'ten gelen somon balığı ilgi görüyor New Yorker Kuruçeşme'nin restoran kısmının 200 kişilik kapasitesi bulunuyor. Bar ise 400 kişiyi ağırlayabiliyor. Üç restoranı barındıran mekan farklı yemek zevki olanlar için çok cazip. Bu üç restoranı Belçika mutfağından yemeklerin sunulduğu Belgo Restaurant, Japon mutfağından oluşan Hai Sushi ve balıkların tadına bakabileceğiniz Mey Restaurant oluşturuyor. Üç restoranın da eklenmesiyle New Yorker Kuruçeşme aynı anda 1000 misafiri ağırlayabiliyor.
Arkun müşterilerinin genelde 25-40 yaş aralığında yönetici veya iş sahibi kişilerden oluştuğunu ifade ediyor: "Belli bir kaliteye önem veren, eğlenmesini ve iyi yemek yemeyi seven, fazla gösterişi sevmeyen bir müşteri profilimiz var. New Yorker Grubu'nun yedi yıldır başarılı bir çalışma sergilemesi ciddi bir müşteri potansiyelimizin olmasını sağladı. Artık New Yorker ismini takip eden bir müşteri kitlemiz var."
New Yorker Kuruçeşme'nin ana mutfağı İtalyan-Amerikan. Mutfaktan sorumlu kişi ise aynı zamanda ortaklardan da biri olan Cemal Başturan. Başturan 20 yıl boyunca New York'ta pek çok restoranda çalışarak bu işte tecrübe kazanmış. Bu yüzden mutfağın tüm sorumluluğu onun üstünde.
"Yaz mevsiminde müşterilerimiz hafif ve sağlıklı yemekleri tercih ediyorlar" diyor Ender Arkun. "Bu nedenle Norveç'ten gelen somon balığımız ve İtalyan yorumuyla ızgarada pişirdiğimiz levrek ilgi görüyor. Izgara
et ve salata çeşitleri gelenlerin sık sık istedikleri diğer yemekler.n Tel: (0212) 265 69 12