PazarMasasından kalkamayanlara sandalye yogası

Masasından kalkamayanlara sandalye yogası

22.09.2024 - 02:01 | Son Güncellenme:

Sandalye yogası özellikle masabaşı çalışanların son dönemlerdeki gözde egzersizlerinden. Sandalyede oturarak veya sandalyeyi kullanarak yapılan geleneksel bir yoga türü olmasına karşın ‘yaşlı’ yogası olarak niteleniyor. Uzmanlar sandalye yogasının sadece yaşlılar için değil herkes için verimli olduğunu belirtirken ‘özellikle de masaya bağlı olanlar için’ diye ekliyor.

Masasından kalkamayanlara sandalye yogası

Healthcare dergisinde yayımlanan bir araştırma sandalye yogasının 65 yaş ve üzeri diz osteoartriti olan kadınlar için etkili bir müdahale olduğunu ortaya koyuyor. Terapi, kadınların fonksiyonel kondisyonunu ve günlük yaşam aktivite puanlarını artırırken; sandalye yogasının, osteoartritin sakatlığa ilerleme riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini de gösteriyor.

Haberin Devamı

Ancak sandalye yogası, yaşınız ne olursa olsun herkes için verimli, özellikle de günün büyük bölümünde masa başında uzun saatler çalışanlardansanız. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine adlı dergide yayımlanan başka bir araştırmaya göre ise 15 dakikalık sandalye yogası veya rehberli meditasyon, çalışma katılımcılarındaki çeşitli fizyolojik ve psikolojik stres işaretlerini büyük ölçüde iyileştiriyor. Günümüzde çok sayıda şirket, özellikle stresi azaltmak ve sağlığı iyileştirmek için çalışanlarına ücretsiz sandalye yogası hizmeti sunuyor.