PazarMahallenin pizzacısı...

Mahallenin pizzacısı...

24.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nişantaşı, Teşvikiye’de açılan 400 lC Pizza’da İtalyan lezzetleri öncelikli tutularak hazırlanan ve her damak tadına uyabilecek pizza çeşitleri var. İtalya denince akla gelen romlu tiramisu ise mekanın gözdesi...

Mahallenin  pizzacısı...

İstanbul’un belli semtleri vardır, adı geçince akılda hemen ışıl ışıl canlanan. Bu görevi Anadolu Yakası’nda ilk üstlenen nasıl ki Bağdat Caddesi’yse, Avrupa Yakası’nda da Nişantaşı ilk sıralarda sayılabilir. Bir zamanlar yayınlanan “Avrupa Yakası” dizisindeki Avrupai ve ışıltılı hayatı anlatmak için seçilen yerin Nişantaşı olması belki de bu yüzdendi... Aslında bu semt hem aradığınız birçok şeyi kolayca bulabileceğiniz dükkanları hem de farklı konseptteki mekanlarıyla da adından sık sık bahsedilmesini hak ediyor. Bu mekanlara son eklenenlerden biri ise Teşvikiye, Avukat Süreyya Ağaoğlu Sokak’ta açılan küçük pizzacı 400 lC Pizza oldu.

400 lC Pizza küçük bir mekan olmasına karşın insanın içini sıkmayan bir yer. Dörder kişinin oturabileceği üç masa, yedi-sekiz kişilik bir grubun yemek yiyebileceği oturmalı bir alan ile mini mutfaktan oluşuyor. Mekan sahipleri Berk Özmete ile Cem Güven dekorasyonu olabildiğince sade tutmaya özen göstermiş. Dışarıda oturmak isteyenler için girişteki kaldırımı değerlendirip iki kişilik minik bir masa da koymuşlar. Onlara göre burada en önemli şey “İtalyanlardan öğrenilen pizza kültürünü doğru ve lezzetli biçimde sunmak”.

Favori malzemelerinizi seçin, onlar pişirsin

400 lC Pizza’da kendi pizzasını kendisi yaratmak isteyenler için “favori pizzanı yarat” adında bir bölüm oluşturulmuş. Menüden fiyatları 2-7 lira arasında değişen et, tavuk, sebze, peynir ve deniz mahsullerinden seçerek pizzanızı kendiniz “yapabiliyorsunuz”.
Burada herkes için bir seçenek var “Ben klasikçiyim, İtalya’da neyse burada da pizza öyle yenmeli” diyenlerdenseniz sizin için de 21 çeşit pizza var. Müşterilerin en sevdiği pizzaların başını domates sos, mozarella ve fesleğenle yapılan margherita
(16 lira) çekiyor. Onu takip eden lezzetler domates sos, mozarella, mantar, pastırma ile yeşil biberli pizza bresaola (28 lira) ve mozarella, domates sos, keçi peyniri, zeytin, çeri domates ve fesleğenli pizza caprino (23 lira). Mekanın adını taşıyan 400 lC Pizza ise beykın, bonfile dilimleri, roka, parmesan ve mozarella kullanılarak kendi yarattıkları tarif ile hazırlanıyor.

Haberin Devamı

“Küçük pizzacı” modasına ayak uyduran mekan...

Son birkaç yıldır İstanbul’da küçük, butik pizza mekanları açmak moda haline geldi. Bu modayı İtalya’da çokça gördüğümüz dilim pizzacılar takip etti. 400 lC Pizza da butik pizzacı örneklerinden biri. Hem ilk mekan deneyimleri olduğu hem de az müşteri, bol lezzet mantığıyla hareket ettikleri için sahipleri Cem Güven ile Berk Özmete böyle bir tercihte bulunmuş. İlk mekanlarını Nişantaşı’nda, çok da işlek bir nokta denemeyecek bir mahallede açmalarında Özmete’nin bu mahallede büyümesi ve etrafı iyi bilmesi etkili olmuş.

Henüz şarap listesi bulunmayan pizzacıda kola, su, soda gibi klasik içecekler var. Tatlı seviyorsanız, bir dönem İtalya’da kalan Cem Güven’in mascarpone, rom, kedidili ile hazırladığı tiramisu denemeye değer. 400 lC Pizza haftanın yedi günü saat 11.00-22.00 arası hizmet veriyor.