Pazar‘Küçük Madonna’ küçük Osbourne

‘Küçük Madonna’ küçük Osbourne

16.06.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Küçük Madonna’ küçük Osbourne

‘Küçük Madonna’ küçük Osbourne



‘Küçük Madonna’ küçük Osbourne


Yıl 1986. Madonna "True Blue" albümünü çıkarmış. Albüm tam bir hit deposu. Ama her yerde "Papa Don’t Preach" çalıyor. Çünkü Madonna "Baba bana vaaz verme" diyor, "Çünkü bu bebeği doğuracağım... Şu anda ihtiyacım olan iyi bir tavsiye" diyor. Ve zamanın bütün genç kızları farklı görünen, farklı şeyler söyleyen bu "farklı" kadının peşinden gidiyor.
Yıl 2002. Ortalık birbirinin aynı görünen, yetenek fakiri ama çok güzel, incecik genç kız idolleriyle dolu. Britney Spears, Christina Aguilera, Mandy Moore... 17 yaşındaki Kelly Osbourne MTV Sinema Ödülleri’nde sahneye çıkıyor ve "Papa Don’t Preach"i söylüyor. 17 yaşında şişmanca bir kız. Pembe saçlı; rengarenk, birbiriyle uyumsuz ünlü tasarımcıların elinden çıktığı belli kıyafetler giyiyor, yaşıtlarının tüm kırılgan ve ukala özelliklerine sahip. Asla Britney Spears gibi olamayacağını anlayan tüm genç kızlar "Zaten şarkıları da kötüydü" deyip, bu kez Kelly’nin peşinden gidiyorlar. Bir anda ABD’de tüm kuaförler saçlarını onun gibi yaptırmak isteyen kızlarla doluyor.
Kelly Osbourne’un ilk sahne tecrübesi "Papa Don’t Preach" ile olmadı. Aynı zamanda MTV tarihinin en çok seyredilen dizisinin de yıldızı o. Çünkü Kelly rock efsanesi Ozzy Osbourne’un kızı. Ve tüm dünyada MTV izleyicileri her hafta tıpkı bir sitcom gibi Osbourne Ailesi’nin günlük hayatını izliyor. Yani yıllar sonra Madonnavari bir çıkışla sahneye fırlayıvermesinden aylar önce tanıştı gençler Kelly ile.
Diğer genç yıldızlardan çok farklı Osbourne. Onlar gibi yalnızca "image makeröların elinden çıkma bir genç yıldız değil. Kendi stili var. "Ben yalnızca kahrolası benim" diyor. Farkı yaratan da bu cümle zaten. Bugüne dek televizyonlardaki hiçbir dizi ya da programda böyle bir genç kız modeli görmedi insanlar. Pek çok genç kızın kendi vücutlarından ve davranışlarından nefret etmesine neden olan Britney ve Christina gibilerin aksine o kendisini izleyen gençlere güven veriyor. Bir Cosmo Girl çekiminde kendisine daracık kıyafetler giydirmeye çalışan dergicilere şöyle dedi: "Sanırım benim şişko olduğumu gözden kaçırdınız, hayatta bana verdiğiniz bu şeyi giymem" ve tabii ki çekimlerde siyah eski bir tişört giydi.
Yine de akla gelen başka sorular da yok değil. Eğer babası Ozzy Osbourne olmasaydı, müzik endüstrisi fazla kilolu, pembe saçlı bu çılgın kızı Britney’nin karşısına yeni "teen idolü" olarak çıkarır mıydı? Peki daha da kafa karıştırıcı bir soru: Kim daha çok uğraştı sesini duyurabilmek için? "Güzel ve boş" Britney mi? Yoksa onun düşük belli, dar pantolonlarına asla sığamayacak ama söyleyecek daha çok sözü olan Kelly mi?
Bir an da olsa içinizden Britney’nin tarafını tutmak geçmedi mi?

‘Küçük Madonna’ küçük Osbourne
Kelly Osbourne ne diyor?
• Şöhret hakkında: "Kendimi ünlü saymıyorum. Çünkü şöhretimi makul hale getirecek bir şey yapmadım. Yalnızca bütün gün evde kıçımın üstünde oturdum. Ama zaten başka hiçbir şey yapmak istemiyordum."
• Kiloları hakkında: "S....... bir süpermodel olmaya çalışmıyorum. İnsanların bu konuyla ilgilenmemelerini isterdim. Benim fiziğim Los Angeles’ın temsil ettiği her şeyin karşısında.
• Hep kavga ettiği erkek kardeşi ile single’ında çalışmak hakkında: "Onunla çalışmayı sevmiyorum. Zaten onunla yaşamak zorundayım, bir de onunla çalışmak istemiyorum"
• Britney Spears’ın bekareti hakkında: "Justin’le seks yapmadığını söylemesi saçmalık. İkisi de çok güzel ve ikisi de genç kızların, genç erkeklerin idolü. Tabii ki düzüşüyorlar. Niye yapmasınlar?"


MTV’de altı gün yayımlanan "The Osbournes" Black Sabbath’ın ünlü solisti Ozzy Osbourne’un karısı Sharon, kızı Kelly ve oğlu Jack’ten oluşan ailesinin evlerindeki yaşamı televizyon izleyicilerine aktarıyor. Ozzy’nin önceki evliliğinden olan Aimee adında 19 yaşında bir kızı daha var. Ama o bu canlı yayın macerasına atılmayı reddettiğinden altı aydır evin misafirlere ayrılan bölümünde yaşıyor. Osbourne’lar dizinin başarısı sayesinde 20 bölümlük yeni bir kontrat imzaladı MTV ile... Ayrıca Pocket Books ile iki kitaplık 2 milyon değerinde bir anlaşma da yaptılar.
Kelly Lee Osbourne aslında tek başına bu şovu sırtlayabilecek kadar renkli bir karaktere sahip. Evde çok gürültülü... Annesi ve babası tarafından yanlış anlaşıldığında veya mesela çayı unutup yaktığında birden deli gibi bağırmaya başlıyor. Ama gece dışarıda kalmak için babasından izin isteyeceğinde birden yumuşuyor. Daha da etkileyici olanı, Kelly’nin özel hayatlarının TV’ye çekildiğini bile bile buna hiç dikkat etmeden davranması. Evde her zaman makyajsız bir suratla, dağınık saçlarla, renkli pijamalarıyla geziyor ve çoğu zaman göbeği pijamasından dışarı taşıyor.