21.10.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:
İLK KEZ AÇILANLAR Somon döner ilgi çekiyor Balık Ev'de balıkları hem satın alma hem de masada oturup yiyebilme şansınız var. 120 kişilik bir oturma kapasitesine sahip. Günde 650 kişi geliyor. En çok hamsi, palamut ve lüfer tercih ediliyor. Somon döner ise en çok ilgi çekenler arasında. Osmani Hayal Kahvesi, Lacivert ve Zarifi'nin sahiplerinin yeni restoranı. Osmanlı yemekleri ile ünlü. Mönü günde öğle ve akşam olmak üzere iki kere değişiyor. En çok islim ve kağıt kebabı yeniyor. 90 kişilik bir oturma kapasitesi var. Günde 300 kişi geliyor. Kişi başı yaklaşık 50 YTL ödüyorsunuz. Osmanlı yemekleri yiyebilirsiniz Borsa grubunun yeni restoranı. Akdeniz ve İtalyan mutfağı hakim. Av bıldırcını ve zahter turşusu ile servis edilen dana pirzola çok tercih ediliyor. Defne Samyeli, Okan Bayülgen, Eda Taşpınar, Cavit Çağlar, Zafer Mutlu müşterileri arasında. Kişi başı ortalama 75 YTL ödüyorsunuz. Günde yaklaşık 750 kişi geliyor. Bayülgen'den Taşpınar'a herkes burada Özellikle yabancı müşterin rağbet ettiği bir İtalyan restoranı. Günde ortalama 350 kişi geliyor. Balkabağı çorbası ve ızgara kalın bonfile en çok tercih edilen yemekler. Buraya gelip de yanında dondurmayla ikram edilen özel espressoyu içmeden gitmeyin. Dondurmalı espressosu için gelenler var Mirror'ın sahiplerinin yeni bir mekanı. İtalyan mutfağı ağırlıklı. 21 çeşit pizzanın yanı sıra makarnalar da var. Fast food mantığında ama servis porselen tabaklarda yapılıyor. En çok Carpicciosa pizza tercih ediliyor. 150 kişilik bir mekan. Günde 500 kişi geliyor. Bir kişi ortalama 20 YTL ödüyor. En çok Carpicciosa pizza tercih ediliyor Bu kafede şimşek çakıyor, goril ve fillerin dev maketleri hareket ediyor. Tam bir cangıl havası var. ABD'den getirilen bu konsepte dünya mutfağı hakim. En çok Rainforest Burger tercih ediliyor. Mushroom Bar'da alkollü ve alkolsüz içecekler var. 300 kişilik bir mekan. Yaklaşık 45 YTL ödüyorsunuz. Yemeğinizi orman içinde yerken, filleri izleyin Buranın özelliği barda oturup az pişmiş46 farklı deniz mahsulünden azar azar yemek. En çok tapas, tortilla, kızarmış karides ve kalamar güveç yeniyor. Özel İspanyol peynirinin yanı sıra domuz sucuğu da var. Pahalı şaraplardan oluşan bir içki mönüsü var. 90 kişilik bir mekan. Günde 300 kişi geliyor. Türkiye'deki ilk şubelerini açtılar İngiliz kökenli bir kahve zinciri ama en yüksek kalite İtalyan kahvesi satıyor. 100 kişilik bir mekan. Kahve dışında ekmek çeşitleri, tartlar, meyve salatası ve pastırmalı, humuslu krepler var. Yüksek kalite İtalyan kahvesi KAHVECİLER İstanbul'daki üçüncü şubesi. Türk kahvesi, Osmanlı şurupları ve şerbetleri ile ünlü. Günde 350 kişi geliyor. Lokum ve su ile birlikte Türk kahvesi 4,5 YTL. Şurup ve şerbetleriyle ünlü İstanbul'daki 22'nci şubesi. Pasta ve tart çeşitleri diğer şubelere göre fazla. Günde ortalama 300 kişi geliyor. En çok Spice Mocha ve Latte çeşitleri tüketiliyor. Pasta ve tart çeşitleri daha fazla İstanbul'daki 26'ncı şubesi. 100 kişilik bir oturma kapasitesi var. İstinye Park'a özel ilk kez kareli koltuk ve puflar ön planda. Dekorasyonu farklı En çok Caffe Latte ve Caramel Macchiato içiliyor. 140 kişilik bir oturma kapasitesine sahip. İstanbul'daki 58'inci şubesi. 58'inci şubesi KAFELER İstanbul'daki ikinci şubesi. Belçika kökenli bir işletme. Ekmek, sandviç ve kruvasanları ünlü. Ama çorba, makarna, steak, bonfile de var. Yemek 25-30 YTL arasında. Malzemeler organik. Reçel, çikolata, kahve, yağ, zeytin, sos gibi organik ürünler de satılıyor. Günde 200 kişi geliyor. Organik ürünler satıyor İstanbul'daki ikinci şubesi. 26 kişilik bir kapasitesi var. Günde ortalama 400 kişi geliyor. 25 çeşit kahve ve 20 çeşit dondurma dışında kurabiye, brownie, sufle ve muffin de var. Dondurma ve kahve dışında tatlılar da var İstanbul'daki yedinci şubesi. Deniz mahsulleri bu şubede yok. Günde ortalama 550 kişi geliyor. The House Cafe'nin özel üretimi olan yağ, zeytin, reçel ve şaraplar ayrı bir bölmede satılıyor. Ortalama kişi başı 55 YTL ödüyorsunuz. İlk kez bir alışveriş merkezinde FARKLI MUTFAKLAR İstanbul'daki altıncı şube. 90 kişilik restoran bölümü de var. En çok Alman ekmeği satılıyor. Restoranda kahvaltı, tost ve çorba dışında Meksika, İtalya, Fransa ve İspanya mutfağından yemekler de var. En çok Alman ekmeği satılıyor İstanbul'daki 10'uncu şube. Türkiye'nin restoran içinde en büyük kavına sahip. En çok kuzu tandır, İskender kebap ve döner yeniyor. Bir kişi ortalama 80-100 YTL ödüyor. 300 kişilik bir mekan. 2 bin şişelik kavı var İstanbul'daki üçüncü şubesi. Moğol ve Uzakdoğu mutfağından yemekler var. 30 çeşit sebze, 5 çeşit et, 15 çeşit sostan oluşan büfesinden istediğinizi seçip ızgarada pişiriyorsunuz. Günde ortalama 600 kişi geliyor. Kişi başı ortalama 40 YTL ödüyorsunuz. Moğol yemekleri ünlü Mönüde burger, fajita, pirzola ve çocuk mönüleri var. Büyük bir bara sahip. Mekanda en popüler parçaları Ipod'unuza indirebiliyorsunuz. Günde ortalama 600 kişi geliyor. Kişi başı yaklaşık 40 YTL. Juke Box'tan şarkı indirin İstanbul'daki altıncı şubesi. Günde ortalama 600 kişi geliyor. En çok pizza ve makarna çeşitleri tercih ediliyor. Bir kişi ortalama 40 YTL ödüyor. En çok pizza ve makarna tercih ediliyor TÜRK AĞIZ TADI İstanbul'daki altıncı şubesi. En çok t-bone ve Dallas steak yeniyor. Ama burger ve sandviçler daha hesaplı. Kişi başı ortalama 70 YTL ödüyorsunuz. Kasap ve lokanta iç içe İstanbul'daki ikinci şube. Sulu yemekleri ile ünlü. Mantı, yaprak sarma ve saç kavurma yeniyor. Günde 250 kişi geliyor. Ortalama 10 YTL ödeniyor. Yemekler Kayseri'den geliyor İstanbul'daki ikinci şubesi. 100 kişilik bir mekan. En çok köfte ve döner yeniyor. Günde 1500 kişi geliyor. Ortalama 15 YTL ödüyorsunuz. Köfte ve dönerciler buraya Türkiye'deki 200'üncü şubesi. Günde ortalama 700 kişi geliyor. 80 dondurma, 15 pasta, 40 tatlı çeşidi var. Müşteriler en çok kesme dondurma yiyor. Kesme dondurması çok seviliyor İstanbul'daki 20'nci mağaza. Günde ortalama 300 kişi geliyor. Özel sandiviçler sadece bu şubede. 1000 çeşit tatlı var İstanbul'daki 13'üncü şube. Tatlılardan da tavuk göğsü ve kazandibi tercih ediliyor. Günde 600 müşteri geliyor. Ortalama 20 YTL ödeniyor. En çok tavuklu pilav yeniyor İstanbul'daki 10'uncu mağazası. Günde 1500 kişi geliyor. En çok profiterol, kazandibi yeniyor. 1500 kişi geliyor FAST FOOD'LAR İstanbul'daki ikinci şubesi. 100'den fazla meyve suyu karışımı var. Otantik Türk ve ithal peynirlerle yapılan tostları meşhur. Günde ortalama 350 kişi geliyor. Yaklaşık 10 YTL ödüyorsunuz. 100 çeşit meyve suyu var Türkiye'deki 175'inci şubesi. Günde 1000'e yakın müşterisi oluyor. En çok Whopper Mönü tercih ediliyor. 1000'e yakın kişi Whopper mönü yiyor İstanbul'daki 50'nci, Türkiye'deki 99'uncu restoran. AloServis hizmeti de var. En çok Big Mac ve McChicken mönü tercih ediliyor. 50'nci dükkan