02.05.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
Kaan Yarman
Helva-i Hakani
MALZEMESİ;
Helvası için
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı pirinç unu
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı toz badem
100 gr file badem
2 yemek kaşığı kaymak
Şerbeti için
4 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
YAPILIŞI İlk olarak süt ve şekeri orta kısık ateşte kaynatalım. Kaynadıktan sonra altını en kısığa getirip ılgıt ılgıt fokurdamaya bırakalım.
Tereyağını tencerede eritelim. Un-nişasta-pirinç unu üçlüsünü karıştırıp tereyağında kısık ateşte 8dk boyunca iyice kavuralım. Rengi değişmeye başlayınca işin içine toz bademi ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edelim. (Burada önemli nokta durmadan kavurmak, tencerenin başından ayrılmıyoruz)Tüm karışım kahverengi bir renk elde edince sıcak şerbetten kepçe kepçe ilave edip durmadan karıştıralım. Başka bir tavada file bademleri kavurup kenara park edelim. Helvayı servis tabağına alıp üstüne kavrulmuş badem ve kaymağı ekleyip afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Bu tarife verin gereken özeni
Dua edecek yiyenler gani gani
Bugünkü tarifimiz
Güzeller güzeli helva-i hakani