10.04.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ (Toplam 4 porsiyon)
Tabanı için:
200 g granola
80 g tereyağı
Kreması için:
250 g krem beyaz peynir
1 paket vanilya
50 g krema
50 g pudra şekeri
200 g sürülebilir fındık kreması
Akışkan ganaj için:
200 g krema
150 g bitter çikolata
YAPILIŞI: İlk olarak 8 santimetre çapındaki kalıpları, tabanına yağlı kâğıt serip kenara park edelim. Granolaları rondoda çekip içine erittiğimiz tereyağını ekledikten sonra iyice karıştıralım. Hazırladığımız granola katmanını yağlı kâğıtlı kalıpların tabanına serip üstten güzelce bastıralım. 30 dakika kadar dolaba park edelim. Krema harcı için; krema, peynir ve pudra şekerini bir kapta iyice samimi olmaları için 2-3 dakika kadar çırpalım. Ardından çikolatalı fındık kremasının dörtte üçünü ekleyip 2 dakika daha çırpalım. Tüm harcı sıkma torbasına alıp altına granola serdiğimiz kalıpların içine biraz sıkalım, ardından kalan çikolatalı fındık kremasından parça parça kremanın üstüne atalım. Üstünü kaplayacak kadar krema daha sıkıp 1 gece dolapta bekletelim. Akışkan kremayı yapmak için kremayı yanlardan hafifli fokurdatalım. İçine çikolatayı ekleyip eritelim. Dolaptaki cheesecakeleri kalıplarından kenarlarını bıçakla döndürerek çıkaralım. Asetatla sarıp üstüne akışkan ganajdan ekleyelim. En üste ufaladığımız granolalardan serpip asetatı çıkararak gösteriyi tamamlayalım.
Günün manisi
Bizim bu bindiğimiz kalori treni
Cenabıhak koymamış buna freni
Şu hayatta tek hayalimiz var
Kalori melekleri sarsın inşallah evreni