19.06.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ
Gnocchi için:
450 g patates
1 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Diğer ürünler:
Kuşkonmaz
Kestane mantarı
Zeytinyağı
Sarımsak
Tereyağı
Tuz
YAPILIŞI: İlk olarak patatesleri haşlayıp kevgirden geçirelim. İyice un ufak olsunlar. Ardından yumurtasını verip mıncıralım. Sonrasında ununu da verelim. İyice yoğuralım. Açmak için etrafı inceden unlayalım. Elimize yapışmasın diye hafiften üstünü de unlayalım. Parmak kalınlığında 2 şerit açalım. (Açarken yapışma hissederseniz un serpiştirin). 1’er santimetrelik parçalar kesip çatalın arkasından yuvarlayarak şekil verelim. Gnocchi’leri tuzlu kaynar suya atıp suyun üstüne çıkana kadar (3-4 dakika) haşlayalım. Suyunu süzüp tereyağında 2-3 dakika kavuralım. Tavanın dibi tutabilir, problem yok. Mantarı ve sarımsağı zeytinyağında soteleyelim. Önceden haşladığımız ve minikli dilimlere ayırdığımız kuşkonmazları da ekleyip tuzunu ilave ederek 2-3 dakika daha soteleyelim. İşin içine gnocchi’lerimizi de dâhil edip 2 tur döndürdükten sonra ocaktan alalım. Tahin sos için tüm malzemeyi karıştırıp servis tabağına aldığımız gnocchi’lerin üstüne gezdirerek afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Benim tarifler olmaz fit
Lezzet konusu bende sabit
Güzel yemek arayanlar için
Elimizden geldiğince zorluyoruz limit
Bugünkü tarifimiz gnocchi
Yapması, ismini okumaktan basit