25.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:
METİN UYAR / metin.uyar@milliyet.com.tr
Bağdat Caddesi sahil yolundan giderken, Fenerbahçe’de yeni, küçük bir mekan göreceksiniz: Mini Kitchen. İlk etapta burası bahçesinin albenisi ile sizi çekiyor. Minik masaların üzerindeki çiçekler zaman zaman rüzgarın azizliğine uğrasa da mekana renk katıyor. Biraz yeşil, biraz dinginlik isteyenler için Mini Kitchen’ın yan tarafında, çimler üzerindeki tahta masa ve sandalyeler ideal. İçeri girdiğinizde ise mekanın
adının neden mini mutfak olduğunu anlıyorsunuz. 38 metrekarelik bir alana küçük ve kompakt bir mutfağı, etrafında sandalyeler, üzerinde ocaklar olan 10 kişilik bir masayı ve satışını yaptıkları Hecha demir döküm mutfak ürünlerini sığdırmışlar.
Mücver en çok tercih edilen yemekleri
Mini Kitchen mayıs ayında açıldı. Sahiplerinden Aslı İzgül mekanın işletmeciliğinden ve New York’ta ‘Michelin’ yıldızlı lokantalarda çalışmış Burçak Ersen ise mekanın şeflik görevinden sorumlu. Mini Kitchen pazartesi-cumartesi arası sabah 09.30 ile akşam 21.30 arasında hizmet veriyor. Pazar günleri ise mekanın brunch günü. 10.30’da başlayan bu “geç kahvaltı” 17.30’a kadar sürüyor. Mekan içeride 10, dışarıda 20 olmak üzere toplamda 30 kişi kapasiteli.
“Çocuklara cookie, makarna ve pizza yapmayı öğreteceğiz”
Haftanın üç günü eğitim verecek olan atölye çalışmalarının ücreti 130-170 lira arasırda olacak ve katılımcı sayısı 10 kişi ile sınırlandırılacak. Yemek atölyelerinde Amerikan ve Meksika mutfağından Ortadoğu mutfağına uzanan çeşitli lezzetlerin hazırlanışı katılımcılara anlatılacak sonrasında da katılımcılar o yemekleri hazırlayacak. Yemek atölyelerinin eğitmeni, mekanın diğer ortağı ve aynı zamanda şefi olan, New York’ta Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış Burçak Ersen olacak. Ersen, “Sadece çocuklara yönelik, onları bıçaktan ve kesici aletlerden uzak tutarak yapacağımız atölye çalışmalarımız da olacak. Minik aşçılara cookie, ev yapımı makarna ve pizza yapmayı öğreteceğiz” diyor.