Pazar Dilek hemşireden oyuncakla terapi

Dilek hemşireden oyuncakla terapi 

21.03.2021 - 03:01 | Son Güncellenme:

Hemşire  Dilek Yıldırım, hasta çocuklar için örmeye başladığı oyuncaklarını bugün 30 kişilik ekibiyle Türkiye’nin dört bir  yanına yolluyor

Dilek hemşireden oyuncakla terapi

On iki yaşında örgü örmeye başlayan çocuk hemşiresi Dilek Yıldırım, lösemi ve kalp hastası olan çocuklara hediye olarak yaptığı örgü oyuncaklarla, bugün yüzlerce kadına kazanç kapısı açtı. Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi pediatri bölümündeki görevinden 2017 yılında ayrılan Yıldırım, tüm vaktini çocuklara amigrumi/ örgü oyuncak yaparak geçirmeye karar verdi.

Haberin Devamı

Doğal malzemelerle hazırladığı örgü oyuncakların dikkat çekmesi ve ilginin artmasıyla yurt içinde ve dışında eğitimler vermeye başlayan girişimci, terapi gibi gördüğü örgüden oyuncak yapmaya başlama hikayesini şöyle anlatıyor: “Hemşirelik yaptığım dönemde tedavisinde bulunduğum çocuklar için sağlıklı oyuncaklar bulmak istedim. Çünkü neredeyse hepsi enfeksiyona duyarlı çocuklardı ve onlar için en güzel oyuncağın organik bir örgü oyuncak olduğunu düşündüm. Hem hastanedeki çocuklar için hem kendi çocuklarım için örgü oyuncak fikri işte bu şekilde başlamış oldu. Örerken oynayacak olan bebekleri düşünmek beni mutlu ediyor. Çocukları çok sevdiğim için belki de onlarla ilgili olan bir çok şeyle mutlu oluyorum, aşkla yapıyorum.” 

Haberin Devamı

Dilek hemşireden oyuncakla terapi

“12 yaşındaki çocuklar da eğitim alıyor”

Ankara’da yaşayan ve yola 27 kadın girişimiyle çıkan Yıldırım, organik ve sağlıklı oyuncakları, sosyal medya aracılığıyla yurt içi ve yurt dışında satıyor. “Birbirine sevgi ilmekleri ile bağlanmış otuz kişilik bir aileyiz” dediği ekibiyle yaptığı çalışmaları Dilek’s World adlı Instagram hesabında sergileyen Yıldırım, pandemiyle birlikte binlerce kadına evde örgü örerek kazanç sağladıklarını söylüyor: “Pandemiyle örgülere ilgi arttı. Kimisi sadece hobi olarak yapıyor kimisi de ürettiklerini satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Örgü umutsuz ev kadınlarının umudu oldu. Pandemiden önce örgü örmek anneannelerin işiydi. Beni görünce ‘Kızım sen de mi örgü örüyorsun?’ diyorlardı. Şimdi başlattığımız online eğitimlerle 12 yaşındaki çocuklar da örgü oyuncak yapıyor.”

“İsteyen herkes sevgiyle örebilir”

Bir oyuncağın yapım sürecinin iki haftayı bulabildiğini de belirten Dilek Yıldırım, süreyi belirleyenin boyut ve işçilik olduğunu anlatıyor: “Altı saatte orta boy bir ayıcığımızı bitirebiliyoruz. Bu süre tabii ki uzayabilir. Detay ne kadar çoksa süre de o kadar çok. Dikiş mesela başlarda çok fazla zorlar ama alıştıkça kısa sürede yaparsınız.” Yıldırım, pandemi nedeniyle ara verdikleri atölye çalışmaları yerine canlı yayınlarla örgü ördüklerini söylüyor. Ve “İsteyen herkes bize katılıp keyifle ve sevgiyle oyuncak örebilir” sözleriyle de merakı olan herkesi davet ediyor.

Haberin Devamı

 

Dilek hemşireden oyuncakla terapi