28.11.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:
Del Monegonun seçimi bir Fransız şampanyası; Jacquart Brut Mosaique. Yemekler ise şeflerin şefi Paul Bocus veya LSG Sky Chefs şirketi tarafından hazırlanıyor.Ordövr olarak wasabili krema eşliğinde somon balığı, körili yoğurt ve domates marmelatı eşliğinde hindi göğsü dilimleri ya da değişik yeşilliklerden oluşan mimolette peynirli salata veriyorlar. Havayolları sundukları lüks servis ile yarışırken bir yandan da artık su bile ikram edilmeyeceği günlerin çok uzakta olmadığından söz ediliyor. İyisi mi, uçaklarda şampanyanın su gibi aktığı bu günleri imkanı olanlar kaçırmasın, şirketler de iş için okyanus aşırı seyahatlere yolladığı çalışanlarını böyle bir keyif ile ödüllendirsin. Uçmayı hoş bir olaya dönüştürebilecek listenin ilk sırasında şüphesiz yeme içme konusu yer alır. Lufthansa havayollarının Münih-New York arasında düzenlediği seferlerde bu konu büyük bir incelikle işlenmiş. Şaraplar dünyaca ünlü sömeliyelerden Markus Del Monegonun seçimi. Şampanya havada, karada olduğundan çok daha iyi gider başlangıç olarak. Ana yemek olarak da santarel mantarı soslu dana eti yanında sebze ve noodle ya da balkabağı sosu ile buğulama kalkan sunuyorlar. Pesto ve domates sosu ile pecorino peynirli kabak tartı, üzüm eşliğinde peynir tabağı, mango kreması ve taze meyve tabağı da ana yemeğe dahil.Bu muhteşem ziyafete kırmızılardan bir Fransız ve bir de Şili şarabı eşlik ediyor. Beyazların biri Alman diğeri ise İtalyan.Yenildi içildi sıra geldi uykuya. 48 koltuklu Boeing Business özel uçak konforu sunuyor. Uyku yerine film izlemeyi seçiyorsanız 15 değişik filmi Personal Sony Watchmanden 15 dilde izleme olanağınız var. Bulutların üstünde bundan iyisi türbülanssız bir uçuş. Ziyafete bir Fransız, bir Şili şarabı eşlik ediyor