PazarBirçok kadın benden korkuyor, eşim dışında

Birçok kadın benden korkuyor, eşim dışında

27.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Profesyonel güreşin başarılı isimlerinden Mark Henry İstanbul’daydı. 200 kiloluk dev, ring dışında eşinden çekinen, jelibon yiyip çocuk kitapları okuyan bir profil çiziyor

Birçok kadın benden korkuyor, eşim dışında

İstanbul’da Ülker Sports Arena’da 23 Şubat’ta düzenlenecek olan WWE (World Wrestling Entertainment-Dünya Güreş Eğlencesi) Raw öncesinde profesyonel güreşin ünlü isimlerinden
Mark Henry İstanbul’daydı. 1.94 boyu ve 200 kiloluk ağırlığıyla adeta bir dev olan
41 yaşındaki Henry “Ben de herkes gibi günde 3 bin kalori alıyorum. Gazlı içecekler ve kurabiye yiyorum” diyor.

Güreşe nasıl başladınız?

Halterciyken CNN’deki bir röportajımda bana “dünyanın en güçlü kişisisiniz, boş zamanınızda ne yaparsınız” diye sordular. Ben de “Güreş izlerim. Bu yüzden beni cumartesi ve pazarları rahatsız etmeyin çünkü güreş izliyorum” cevabını verdim. Sonra benimle iletişme geçtiler ve 97’den beri güreşçiyim.

Haberin Devamı

Formunuzu nasıl koruyorsunuz?

Çok fazla antrenman yapıyorum. Yüzmeyi, ağırlık kaldırmayı, iplerle çalışmayı seviyorum. Eğer güreşçi olmasaydım bile bunu her şekilde yapıyor olacaktım. Ama koşmayı pek sevmiyorum

Birçok kadın benden korkuyor, eşim dışında

“Dayaksız bir hafta yok”

Başkalarına göre farklı bir beslenme alışkanlığınız var mı?

Ne istersem onu yiyorum. Birçok
insanın spesifik bir diyeti oluyor ama benim yok. Kurabiye yiyorum, gazlı içecekleri seviyorum, jelibonlar yiyorum. Ama
yemek yapmayı da çok seviyorum. Etlerle, sebzelerle güzel yemekler yapıyorum. Bir günde yaklaşık 2.500-3.000 kalori alıyorum. Bu da çok yüksek bir rakam değil.

Ringde yaptığınız hareketleri öncesinde ne kadar çalışıyorsunuz?

Pek çalışmıyorum. Bu bisiklet sürmeye benziyor. Artık pratik yapmak zorunda değilim. Pratiği benim seviyemde olmayan güreşçiler yapar.

Haberin Devamı

Zorlu bir güreşin ardından eve gittiğinizde nasıl hissediyorsunuz?

Eve gittiğimde kendimi çok eleştiriyorum. Her seferinde yaptıklarımı psikolojik olarak analiz ediyorum. Her hafta dayak yiyorsunuz. Arkadaşlarıma, eşime hissettiklerimi yansıtmıyorum. Günlüğüme şovun nasıl gittiğini, seyircinin tepkisini, kimle güreştiğimi, nasıl hisettiğimi yazıyorum.

İstanbul’daki seyirci sizce nasıl olacak?

Bence insanlar İstanbul’da çok heyecanlı olacak. Daha önce buraya gelmediğimiz için ben dahil bütün güreşçiler en iyi numaralarını yapmak isteyecek. Ayrıldığımda insanların “Mark Henry aralarında en iyisiydi” demesini istiyorum.

Maddi olarak bu şovu profesyonel sporlarla karşılaştırırsak?

Güreşten daha çok para getiren en az 10 spor var. Ama hiçbir sporda bu kadar şöhretli olabileceğinizi sanmıyorum.

“Küçük kızım beni izleyip arkadaşlarını dövüyor”

Kadınlar güçlü erkeklerden hoşlanır. Size kadınların tepkisi nasıl oluyor?

Birçok kadın benden korkuyor. Ama benimle oturup beş dakika konuştuklarında benim büyük bir neandertal olmadığımı fark ediyorlar. Eğitimli ve kültürlü birisiyim. Bütün dünyayı gezdim. Sadece Güney ve Kuzey Kutbu’na gitmedim. Kadınlar bana diğer güçlü, zengin, ünlü erkeklere olduğu kadar ilgi gösteriyor. Ama bu fazla ileriye gitmiyor çünkü eşimi seviyorum.

Haberin Devamı

Eğitimli ve kültürlü bir güreşçi olarak neler okumayı seversiniz?

“Moby Dick”, “Çavdar Tarlasında Çocuklar” en sevdiğim kitaplar. Daha çok çocuk kitaplarını seviyorum. Mesela “Despero”. Bu kitaplar dünyayı çok basit ve herkesin anlayabileceği bir dille anlatıyor ve o dünyanın nasıl olabileceğine dair düşünmeye itiyor.

Evde kimin sözü geçiyor?

Tabii ki eşim. O benden hiç korkmuyor. Küçük kızım benden hiç ama hiç korkmuyor. Hatta bazen beni televizyonda izleyince diğer çocukları dövüyor. Biz de ona diğer çocukları dövemeyeceğini anlatıyoruz.

Kızınız “Baba sen bunu televizyonda yapıyorsun ama” demiyor mu?

Kızım küçük 3 yaşında, oğlum ise 7. Oğlum beni daha çok izliyor. Eline şaka olarak vurduğumda bana “Baba bu hiç hoş değil ve ağlamayacağım” diyor. Ben de çocukken öyleydim.

Çocuklarının güreşçi olmasını ister misiniz?

Olmak zorunda değiller ama galiba oğlum olacak. O benim dünyadaki en büyük hayranım. Burada olsaydı soruları o cevaplardı, sen de soruları ona sorardın.