PazarBirbirinden lezzetli atıştırmalıklar

Birbirinden lezzetli atıştırmalıklar

05.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ebru Omurcalı Alfa Yayınları’ndan çıkan “Atıştırmalıklar Kitabı”nda pratik tarifleri bir araya getiriyor. Kendi ifadesiyle “bol proteinli, bol karbonhidratlı, bol vitaminli bir kitap” bu...

Birbirinden lezzetli atıştırmalıklar

Ekmekte sucuklu menemen

Haberin Devamı

MALZEMELER (6 kişilik)

-2 adet ekmek

Harç için

-150 gr sucuk

-6 adet domates

-3 adet çarliston biber

-1 çorba kaşığı tereyağı

-3 çorba kaşığı zeytinyağı

-4 adet yumurta

-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

-1 çay kaşığı kekik

-Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Hazırlanışı

- Tereyağı ve zeytinyağı karışımında doğranmış biber ve domatesleri soteleyin.

-Üzerine küçük parçalara bölünmüş sucuk ve baharatını koyarak kavurun.

-Yumurtaları kırın ve karıştırın.

-Ekmekleri dilimleyin ve üzerine harcı paylaştırın.

-Peynir rendesini serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Tavuk gevreği

MALZEMELER (6 kişilik)

-500 gr tavuk göğsü

Sos için

-1 tatlı kaşığı biber salçası

-1 tatlı kaşığı yoğurt

Haberin Devamı

-1 adet yumurta

-1 diş sarımsak

-1 çay kaşığı pul biber

-1 çay kaşığı kekik

-1 çay kaşığı karabiber

-1 tatlı kaşığı kimyon

-1 su bardağı galeta unu
-Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

- Tavukları parmak şeklinde doğrayın.

-Sos malzemelerini ezilmiş sarımsakla beraber geniş bir kaba koyun.

-Sos ve tavukları iyice harmanlayın.

-Üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.

-Dinlenen tavukları galeta ununa bulayın ve kızgın sıvı yağda kızartın.

-Yağın fazlasını almak için peçete üzerine çıkarın ve sıcak servis yapın.

Batırmalık charmoula

MALZEMELER (4 kişilik)

-1 su bardağı sızma zeytinyağı

-1 çorba kaşığı portakal suyu

-4 çorba kaşığı limon suyu

-1 çorba kaşığı sirke

-3 adet közlenmiş kırmızı biber

-1 adet taze soğan

-1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

-2 diş sarımsak

-1 çorba kaşığı kimyon

-1 tatlı kaşığı kişniş

-1 tatlı kaşığı pul biber
-Tuz, karabiber

Hazırlanışı

-Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyun ve bıçakla ince ince doğrayın.

-Kıyılmış maydanoz, soğan, sarımsak, baharat, zeytinyağı ile beraber tüm malzemeyi birbirine yedirin.

-Üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında 1 gece dinlendirdikten sonra servis yapın.

Sosisli yufka

MALZEMELER
(6 kişilik)

-1 adet yufka

-4-5 adet sosis

-Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

-Yufkayı katlayın ve küçük boy içecek kapağı ile kesin.

Haberin Devamı

-Sosisleri dilimleyin.

-Kürdanlara kat kat yufka ve sosisleri dizin.

-Kızgın sıvı yağda kızartıp yağın fazlasını almak için peçete üzerine çıkarın.

-Sıcak olarak servis yapın.