05.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
Ekmekte sucuklu menemen
MALZEMELER (6 kişilik)
-2 adet ekmek
Harç için
-150 gr sucuk
-6 adet domates
-3 adet çarliston biber
-1 çorba kaşığı tereyağı
-3 çorba kaşığı zeytinyağı
-4 adet yumurta
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-1 çay kaşığı kekik
-Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı
- Tereyağı ve zeytinyağı karışımında doğranmış biber ve domatesleri soteleyin.
-Üzerine küçük parçalara bölünmüş sucuk ve baharatını koyarak kavurun.
-Yumurtaları kırın ve karıştırın.
-Ekmekleri dilimleyin ve üzerine harcı paylaştırın.
-Peynir rendesini serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Tavuk gevreği
MALZEMELER (6 kişilik)
-500 gr tavuk göğsü
Sos için
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı yoğurt
-1 adet yumurta
-1 diş sarımsak
-1 çay kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı kimyon
-1 su bardağı galeta unu
-Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
- Tavukları parmak şeklinde doğrayın.
-Sos malzemelerini ezilmiş sarımsakla beraber geniş bir kaba koyun.
-Sos ve tavukları iyice harmanlayın.
-Üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
-Dinlenen tavukları galeta ununa bulayın ve kızgın sıvı yağda kızartın.
-Yağın fazlasını almak için peçete üzerine çıkarın ve sıcak servis yapın.
Batırmalık charmoula
MALZEMELER (4 kişilik)
-1 su bardağı sızma zeytinyağı
-1 çorba kaşığı portakal suyu
-4 çorba kaşığı limon suyu
-1 çorba kaşığı sirke
-3 adet közlenmiş kırmızı biber
-1 adet taze soğan
-1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
-2 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı kimyon
-1 tatlı kaşığı kişniş
-1 tatlı kaşığı pul biber
-Tuz, karabiber
Hazırlanışı
-Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyun ve bıçakla ince ince doğrayın.
-Kıyılmış maydanoz, soğan, sarımsak, baharat, zeytinyağı ile beraber tüm malzemeyi birbirine yedirin.
-Üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında 1 gece dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sosisli yufka
MALZEMELER
(6 kişilik)
-1 adet yufka
-4-5 adet sosis
-Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
-Yufkayı katlayın ve küçük boy içecek kapağı ile kesin.
-Sosisleri dilimleyin.
-Kürdanlara kat kat yufka ve sosisleri dizin.
-Kızgın sıvı yağda kızartıp yağın fazlasını almak için peçete üzerine çıkarın.
-Sıcak olarak servis yapın.