14.11.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
Malzemesi
Tabanı için:
270 g yulaflı bisküvi
120 g tereyağı
30 g şeker
Bal kabaklı kreması için:
220 g sürülebilir beyaz peynir
400 g bal kabağı püresi
300 g şeker
MALZEMESİ
3 yumurta+3 yumurta sarısı
100 g krema
40 g un
1 paket vanilin
1 çay kaşığı bal kabağı baharatı (karanfil, yenibahar, muskat, tarçın)
YAPILIŞI: Tabanı için ilk olarak bisküviyi rondoda şekerle birlikte çekelim. Eritilmiş tereyağını ekleyip yağlı kâğıt serilmiş 25x25 santimetre ebadında kalıba yayalım ve 180 derecede 10 dakika fırınlayalım. Kenara alıp 10 dakika ılımasını sağlayalım. Bal kabaklı kreması için, bal kabağı püresi ve peyniri çırpalım. Şekeri ekleyip bir tur daha çırpalım. Ardından yumurtaları da tek tek işin içine dâhil edelim. Kremayı ekleyip 1 tur daha atalım. Sonra baharatlar, un ve vanilya girsin ve tüm karışım samimi oluncaya kadar iyice karıştıralım. Kalıba döküp önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 40 dakika pişirelim. Dışarıda ılıtıp bir gece buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Hayata anlam katar tatlı
Mutluluğu kalorisinde saklı
Bugünkü tarifimiz cheesecake
Ama kendisi bal kabaklı