24.07.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:
Kaz Dağları’ndan Cunda Adası’na, mavi ve yeşilin buluştuğu koyları ve İstanbul’a yakınlığıyla gerçek bir kaçamak yaşamak için tüm beklentileri karşılayan bir lokasyon. Üstelik peynirin, zeytinin ve zeytinyağının başkenti olma unvanıyla gastronomi meraklılarının da kalbini fethetmeye muktedir. Şehrin güzide ilçelerinden Ayvalık’ta, bir dönemin Yeşilçam filmlerine de ev sahipliği yapan D-Resort Ayvalık Murat Reis ise şef Ömür Akkor danışmanlığında kısa süre önce yenilediği menüsüyle tüm bu özellikleri bünyesinde barındıran başlıca adreslerden biri oldu.
Bölgenin gastronomik değerini ön plana çıkaran ve sürdürülebilirliği odağına alan menü, Ayvalık pazarından taze olarak temin edilen yerel ve mevsimsel malzemelerle şef Erdem Öztürk tarafından hazırlanıyor. Balıkesir peynirleri ve zeytinyağıyla taçlandırılan Artizan Lezzetler menüsünde, zengin bir zeytinyağlı seçkisinin yanı sıra Saganaki peyniri, Ayvalık köylü pilavı, Cunda kebabı, taze baklalı Gömeç enginar salatası gib bölge mutfağını 360 derece deneyimlemeyi sağlayan imza lezzetler yer alıyor.